fbpx

Oana Moraru, mesaj către unitățile educaționale private: ”Nu țineți centrele sau școlile deschise!”

Fondatoarea școlii Helikon, Oana Moraru, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj către managerii de unități educaționale private, în contextul deciziei autorităților de a închide școlile până pe 22 martie.

Preluăm mesajul scris de Oana Moraru, integral, cu acordul autoarei:

Ne-au contactat multe școli și grădinițe particulare pe tema închidem/nu închidem școlile/after-school-urile/centrele educaționale neautorizate de Minister.
Am vorbit cu o mare parte din membrii Asociației Școlilor Particulare. Cu toții spun același lucru – deși suntem toți apăsați de calcule și îngrijorați pentru destinul nostru.
Știm cu toții cât de greu ne este cu banii – cu salariile, dările, chiriile în absența taxelor școlare. Nu cred totuși că există cineva care poate să își asume o așa copleșitoare răspundere pe tema vieții copiilor, a părinților și a bunicilor lor. Nu cred că putem ține deschisă o unitate școlară – de oricare tip ar fi ea- știind că în felul ăsta contribuim la probabilitatea răspândirii unei amenințări despre care totuși știm atât de puțin și asupra căreia nu avem niciun alt control. Altul decât conștiința faptului că am făcut tot ce se poate face în condițiile date.

Nu țineți centrele sau școlile deschise! Încercați să recuperați prelungind programul la vară sau deschizând mai devreme, în toamnă. Nu opriți obligația taxei școlare! Chemați echipele de profesori la serviciu și construiți împreună resurse și metode de a ține copiii de acasă legați de voi: filmați-vă cu tutoriale de lucru, trimiteți fișe, dați-le termene, verificați munca independentă la distanță, faceți sesiuni live cu ore ținute de voi, cereți elevilor să vă trimită întrebări, proiecte realizate acasă. Pentru cei de grădiniță trimiteți tutoriale cu pași de lucru ai unui desen, minidocumentare, fișe de lucru grafic, tutoriale de modelat în plastilină, povești de audiat, imagini de reordonat, cântece de repetat, exerciții fizice pentru copii – e plin youtube-ul de ele!

Haideți să arătăm că mediul privat are resurse, creativitate și, mai ales, puterea de a inova în educație!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.