O profesoară din Sibiu a creat Școala de Vară pentru copii din familii monoparentale, într-o comunitate mică din Agnita. Bianca Toth a pus bazele unui proiect unic în zonă și speră să inspire alți profesori din România, potrivit Turnul Sfatului.
Proiectul, care a debutat anul trecut și a ajuns acum la a doua ediție, s-a desfășurat între 22 iulie – 9 august și a reunit copii din mai multe școli. Aceștia au participat la diverse activități educative și recreative, menite să le dezvolte abilitățile personale și să le ofere un mediu de socializare sănătos.
„Toate activitățile organizate au fost distractive, bazate pe dezvoltare personală și activități de tip outdoor. Copiii de La Școala Gimnazială Georg Daniel Teusch înscriși în proiect au fost impresionați de tot ceea ce au trăit în aceste trei săptămâni. Citez o fetiță care a numit această perioadă o căruță cu emoții. Alături de minunatele mele colege, Viorica Tîrziu și Emilia Toma, am reușit să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii”, a explicat profesoara Bianca Toth, inițiatoarea proiectului, pentru Turnul Sfatului.
Un alt aspect important al proiectului a fost implicarea comunității.
„Nu am fi putut realiza ceea ce ne-am propus fără sprijinul unor oameni minunați care ne îndrumă și ne sunt alături în tot ce facem: directoarea Marina Floriță și inspectorul pentru învățământul primar Diana Bucuță. În tot acest timp, copiii au descoperit magia cărților cu ajutorul bibliotecarei Ofelia Rodina, iar cea care ne-a captivat cu frumoasa și interesanta istorie a Văii Hârtibaciului este Mihaela Nevodar. Am reușit să ne cunoaștem mai bine pe noi și pe cei din jur prin activitățile organizate de consilierul școlar Cristina Dragan, iar prin aplicarea unor jocuri la tabla interactivă de către profesorul logoped Emanuela Vass, copiii au exersat capacitățile de analiză fonematică”, a adăugat Bianca Toth.
Profesoara din Sibiu a declarat că speră ca acest proiect să inspire și alți profesori din România să facă același lucru în comunitățile lor: „Îmi doresc mult ca în viitor acest proiect să fie preluat de cât mai multe cadre didactice din țară și le asigur că vor avea o satisfacție enormă”.