fbpx

O limbă străină obligatorie din clasa I și condiții mai stricte pentru homeschooling – schimbări în învățământul din Slovenia

ID 68631796 © Sergiy Palamarchuk | Dreamstime.com

Slovenia a introdus noi amendamente în legislația cu privire la sistemul de educație, cu scopul de a moderniza sistemul de învățământm de a promova multilingvismul și de a oferi șanse egale elevilor. Schimbările includ o limbă străină obligatorie încă din primul an de școală, un program școlar de bază extins și reînnoit și reglementări noi referitoare la sistemul de homeschooling.

 

Potrivit platformei Eurydice, la începutul anului, Adunarea Națională a Republicii Slovenia a adoptat modificări semnificative la Legea educației de bază. Acest act normativ reglementează învățământul de bază oferit de școlile primare publice și private sau oferit prin sistemul de homeschooling. Modificările urmăresc modernizarea sistemului școlar și sporirea calității și incluziunii educației școlare de bază.

O schimbare cheie este introducerea învățării obligatorii a unei prime limbi străine începând cu clasa I. Această modificare a orarului școlar de bază promovează multilingvismul și a fost bine primită de profesori, directori și părinți, precizează sursa citată.

Noua lege introduce, de asemenea, un concept revizuit pentru programul școlar de bază extins. În prezemt, școlile oferă deja un program extins pentru elevii lor, cum ar fi cursuri după școală, lecții suplimentare și de remediere, sprijin pentru învățarea individuală și de grup și materii opționale. Odată cu modificările Legii educației de bază, aceste clase sunt restructurate pentru a include conținut în domeniile activității fizice, sănătății, educației culturale și pentru cetățenie și deprinderea modului corect de a învăța. Participarea la acest program este voluntară pentru elevi. În practică, aceasta înseamnă că disciplinele opționale nu mai sunt evaluate și notate. Școlile sunt obligate să ofere programul atât înainte, cât și după lecțiile obligatorii, asigurându-se că toți elevii pot participa la aceste activități.

În plus, modificările introduc reglementări mai stricte pentru școala la domiciliu, cerând elevilor să atingă același standard educațional ca și cei din programul de școală obligatorie. Acest lucru include extinderea evaluării cunoștințelor la toate disciplinele dintr-o clasă, restrângerea dreptului la școlarizare acasă dacă elevii nu reușesc să promoveze eexamenele. În plus, elevii pot întrerupe voluntar școlarizarea la domiciliu în orice moment al anului școlar pentru a se alătura colegilor lor în sistemul clasic de învățământ.

ID 68631796 © Sergiy Palamarchuk | Dreamstime.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.