fbpx

O fată de 14 ani, dusă la spital de părinți pentru dureri lombare, a născut înainte să fie transferată la Maternitate

O adolescentă de 14 ani a adus pe lume un bebeluș la secția UPU Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, înainte să poată fi transferată la Maternitate, relatează Reporter Buzoian.

Potrivit sursei citate, fata a ajuns la UPU Buzău acuzând dureri abdominale. Timp de nouă luni, ea le-a ascuns părinților faptul că este însărcinată, însă medicii de la Pediatrie au înțeles rapid despre ce este vorba.

Nașterea s-a declanșat spontan chiar în timp ce minora se afla cu părinții în incinta secției. Medicii nu au avut de ales și au asistat-o pe copilă la naștere. Ea a adus pe lume un băiețel sănătos chiar în secția de pediatrie.

La scurt timp, mămica și bebelușul au fost urcați în salvare și transferați la Maternitatea Buzău, unde primesc îngrijiri de specialitate.

„La U.P.U. Pediatrie a S.J.U. Buzău s-a prezentat o adolescentă în vârstă de 14 ani, din municipiul Buzău, care prezenta dureri lombare intense și disurie. În urma investigațiilor efectuate, medicii au constatat că aceasta este gravidă și au hotărât să o transefere la Maternitatea Buzău. Înainte de momentul transferului la Maternitate, adolescenta a dat naștere unui băiețel. Ulterior, minora, împreună cu nou născutul, au fost transferați la Maternitate.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă.

Un studiu Eurostat arată că România e pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul minorelor. 12,3% este rata la nivel naţional, în timp ce media europeană e de 4%.

„Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, ţară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre: datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situaţie înainte de a împlini 15 ani. Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mai puţin de două procente dintre acestea spun că au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvaţi Copiii România”, se arată într-un comunicat al asociaţiei transmis în luna iulie a anului trecut.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.