Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Acasă > Uncategorized > O capsulă a timpului, descoperită în zidurile unei foste școli din Arad
O capsulă a timpului, descoperită în zidurile unei foste școli din Arad
01 Septembrie 2021, 22:13
sursă imagine: Special Arad
O capsulă a timpului a fost descoperită în fosta școală evreiască din Arad, relatează publicația locală specialarad.ro.
În momentul în care muncitorii au trecut însă la curățarea completă a pereților au avut parte de o descoperire de-a dreptul suprinzătoare: aceștia au găsit, la propriu, o capsulă pe care o putem numi „a timpului”.
În această capsulă, ascunsă în perete și acoperită ulterior de tencuială era pus la păstrare un document.
„Într-un cilindru de oțel a fost găsită o eprubretă conținând un document cu istoria olografă a școlii evreiești din Arad. Documentul are o deosebită valoare pentru istoria acestei zone a Europei pentru că descrie, începând cu anul 1823, eforturile făcute de evreii arădeni pentru construirea și întărirea școlii”, spun reprezentanții CJ Arad.
Directorul Direcției de Patromoniu, Adrian Șimon, ne-a spus că o astfel de descoperire nu este neapărat nemaiîntâlnită, din contră, se pare că în secolul al XIX-lea era chiar un obicei al celor care ridicau o clădire să își lase astfel de „suveniruri” ascunse în pereți. De exemplu, o astfel de capsulă a fost descoperită, tot accidental, în timpul reabilitării turnului unei biserici din Bekescsaba și chiar la Arad s-a mai găsit una, nu demult, în în timpul restaurării Liceului Economic. Aceasta era o modalitate prin care arhitectul și întreaga echipă care era implicată în construirea unui imobil se asigurau că rămân în istorie.
Reabilitarea acestui monument istoric a fost posibilă prin câștigarea unui proiect european POR (axa 10 – dezvoltare infrastructură școlară), costurile ridicându-se la 7 milioane de euro. Vechiul imobil va fi unit de o construcție nouă, printr-o pasarelă. Lucrările ar urma să ajungă la final în anul 2023.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
Alăturați-vă listei noastre de e-mail pentru a primi ultimele știri și actualizări de la echipa noastră.