fbpx

Nu domnu’ Dan Negru e problema. Aia mare

de Marcel Bartic, profesor de istorie

Despre postarea lui Dan Negru au scris deja (foarte bine chiar) Alexandra Chirea și Alunita Voiculescu. Simt însă nevoia să remarc și eu câteva detalii.
Pe domnu’ animator de cloacă cu sex, manele și cancan ieftin, îl doare la bascheți de educație. Nu știe, nu-l interesează nici cât negru sub unghie, n-are nici cea mai vagă idee la ce folosește. Ar fi chiar periculos ca educația să devină o realitate în mintea românilor că atunci ramane fara audiență. A scăpat de școală de niște ani buni, a zis bogdaproste și-acu’ face bani.
Nu cred în sinceritatea lui nici dacă recită Luceafărul stând în cap pe un stâlp de înaltă tensiune.
Da’ știe și el treaba asta. Nu face altceva decât să preia niște teme care prind la o bună parte din consumatorii media și le dă ce vor sa audă.
„Respekt!”
Tema cu „respecktul” prinde la o categorie foarte largă de concetățeni de-ai noștri. Inculți, frustrați, incapabili să urmărească un text care are mai mult de zece rânduri și neputincioși în a înțelege ceva din ce au citit.
O parte dintre ei sunt profesori.
Abia asta e grav.
Dan Negru face ce știe el mai bine. Speculează fricile și limitele intelectuale ale spectatorilor lui. Îl doare fix în tur de efectele mizeriilor pe care le varsă in spatiul public. Dar când vezi că cei mai mulți dintre cei zece mii (zece mii!), leșinați de admirație la mizeria aia de postare, sunt cadre didactice, abia acum te apucă spaima.
Indivizi care urăsc, pur și simplu, copiii. Aroganți, agresivi, agramați, pătrunși de-o autosuficiență bolnavă, cu un limbaj chinuit și împiedicat, nostalgici după epoci istorice în care autoritatea profesorului se măsura după numărul de palme după cap pe care le încasa copilul.
Nu, de data asta nu domnu’ Dan Negru e problema. Aia mare.
N-a făcut altceva decât să ne arate câți de Dani Negri sunt la catedră.
Aia e problema pe care o avem.

5 comments

  1. Stoica Iuliana spune:

    Domnule profesor Bartic,
    Este impardonabil limbajul dumneavoastră și răutățile adresate colegilor. Încerc sa va înțeleg: ce copii minunați trebuie să aveți la clasele la care predați istorie! Nimic nu va atinge, niciun elev nu va deranjează orele, învață bine și-i promovați pe toți! Cu așa performanțe, aștept sa va văd elevii câștigând concursuri si Olimpiade! Va invidiez și are rost sa va mai urez vacanța liniștita – departe de corigente?!?

  2. Luminița spune:

    Manifestul Dl-lui Dan Negru și cum sa desființezi o persoana arătând cu degetul spre activitatea profesională. Despre aceasta este vorba în propozitie.

    Mesajul său a ofuscat autori/ scriitori și profesori pe motiv că a etichetat copiii-problema ca fiind niste „cirezi de proști”. Dl Dan Negru a fost denigrat pentru că și a exprimat revolta sinceră împotriva regulilor care au îngrădit autoritatea profesorilor, fiind astfel obligați să accepte și să îndure orice tipologie de compartament aflat dincolo de granița bunului simt.
    Automat, scriitorul respectiv a ținut morțiș să și arate superioritatea, corectandu-i scrierile și adăugând virgulele acolo unde erau necesare.
    Și dl profesor de istorie s a gandit că profesorii care au subscris mesajului lui Dan Negru, urăsc copiii si susțin bătaia și palmele folosite de „comuniștii- profesori” din vechea gardă.

    Încă o dată, cetatenii- profesori (nu toți) ne uimesc cu fuga lor de realitatea sumbră. Daca primesc un picior in cap de la un elev-problema, ei închid ochii, nu i nici o problema, trece. Acestia nu sunt de acord cu revolta Dl-lui Negru exprimata public pentru că toții elevii sunt cuminți, nu se bat in clasa, nu se batjoresc între ei și nici nu vin cu, cutite in ghiozdan ca sa amenințe deopotrivă colegi și profesori la școală.

    Ce ne mai învață acești cetățeni de profesie scriitori și/sau profesori? Sa cosmetizam realitatea, gândurile proprii pentru a susține imagini frumoase și imaculate vis-a-vis de orice. Altfel, ne paște pedeapsa și ostracizarea publica, deoarece nu am folosit virgulele unde trebuie și am mai și mâncat litere in cuvinte. Desigur că, vom fi etichetati ca „agramați”.

    Majoritatea adulților comit greșeli de scriere, de aceea și oferă manuscrise spre corectare celor cu experiență și pregătiți consecvent în domeniul limbii și literaturii romane.

    O alta observație? Nu ai permisiunea scriitorilor și nici a profesorilor in a emite opinii privitoare la ceea ce se întâmplă în societate. Acesta este mesajul dnei scriitoare care-l desființează pe, citez, „impostorul” și „incultul” moderator.

    Personal, nu mi plac emisiunile lui Dan Negru. Nu mă uit deloc la prestațiile dansului. Nu mi place timbrul vocal, modul în care ridica tonul in emisiunile sale.
    Dar nici nu pot sa nu observ cum se cultiva ipocrizia societății „inclusive” in care „vai, cat ne iubim copiii”, in timp ce discreditam cetateni pentru că nu suntem de acord cu opinia lor. Din „dragoste” pentru oameni, asa-i? Iubim copiii, dar uram adultii, atacandu-i in fel și chip.
    Nu-i dam palme și pumni moderatorului, citez, impostor, căci nu mai da bine în societatea „modernă”, dar putem sa-l facem praf cu, cuvintele, intr un mod elevat.
    Si, nu i așa?, daca nu ești profesor, nu ai voie sa vorbești despre școală și/sau sa emiți păreri, macar pentru faptul că ai fost și tu elev, o data.
    Daca nu ești muzician, sa nu cumva sa emiți păreri vis a vis de muzica compusa de un profesionist in domeniu.
    Aceeași cenzura comunistă o revezi in minunata democrație.

  3. Marius Lobază spune:

    Este de o mie de ori mai populistic acest material decât cel la care face referire. Da, e un trend să jignim, să acuzăm profesorii, dar ca un profesor să facă asta e jalnic. Păcat, aveam o impresie mai bună despre dumneavoastră. Poate între alb și negru veți mai vedea și alte nuanțe.

  4. Iuliana B spune:

    Admirabil ca mai exista profesori, ca d-ul Bartic! Si bineinteles ca cei care nu prea inteleg multe din tot ceea ce s-a intamplat, nu pot decat sa atace!

  5. Ana Maria spune:

    Nimeni nu pomenește de „cei șapte ani de acasă” și de rolul părinților în educația copiilor. Ministerul învățământului oferă drepturi nelimitate elevilor. Prin urmare dl. Dan Negru are perfectă dreptate!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.