fbpx

Nota inițială: 5,7. Nota după contestație: 9,5. Inspector: ”Este foarte posibil ca și alți elevi să aibă note mai mici”

La Evaluarea Națională, un elev din București a fost notat cu 5,7 la matematică și punctat cu 9,5, după contestație, anunță postul de televiziune Digi 24. Potrivit sursei citate, pentru 14 lucrări s-au înregistrat note considerabil mai mari… de un punct și jumătate sau peste. Una la matematică, 13 la română.

Marina Manea, inspector școlar și profesor de limba română, pentru Digi 24: În cazul elevului notat cu 5,7 la matematică și punctat cu 9,5, după contestație, după cum a spus și doamna inspector general școlar, celor doi profesori examinatori li s-au cerut note justificative. Ne-a fost și nouă greu să înțelegem ceva din acele note justificative. Este vorba despre cei doi profesori care au corectat „mâna doua”, după contestație. Semnele de întrebare sunt la nota cea mică.

Profesorii din cele 14 cazuri cu note considerabil mai mici, au primit o notificare cu suspendarea dreptului de a mai corecta trei ani la examenele naționale.

Din experiența anilor în care am corectat și eu la examene, vă pot spune că un profesor corectează maxim 150 de lucrări. E foarte posibil ca elevi care nu au avut curajul să depună contestație, și ale căror lucrări au fost evaluate tot de acei profesori mai „exigenți”, să aibă, poate, din păcate, notele mai mici.”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că pentru profesorii care au subevaluat 14 lucrări ale elevilor la Evaluarea Naţională, constatându-se diferenţe mai mari de 1,5 puncte între evaluări s-a dispus interzicerea dreptului de participare la examene în următorii trei ani.

„La nivelul Comisiei Municipale de Evaluare Naţională am constituit pentru fiecare dintre aceste lucrări o echipă de doi inspectori care au mers şi au verificat contextul şi motivele pentru care s-au produs aceste diferenţe. În urma analizei punctuale a fiecăreia dintre situaţii, pentru cele 14 lucrări am aplicat sancţiunea prin comisie, în baza metodologiei”, a menţionat Ioana Mihaela Neacşu, șefa ISMB.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.