fbpx

New York Times: Tratamentul anti-covid al lui Trump a fost dezvoltat cu celule de la un fetus avortat

Tratamentul pentru Covid-19 primit de președintele american Donald Trump – un cocktail de anticorpi monoclonali pe care i-a descris drept un „leac” într-un videoclip postat pe Twitter – a fost dezvoltat folosind celule umane derivate de la un fetus avortat cu zeci de ani în urmă, scrie publicația New York Times.

Potrivit sursei citate, Remdesivir, un medicament antiviral pe care președintele l-a primit la sfârșitul săptămânii trecute, a fost, de asemenea, dezvoltat cu aceste linii celulare. Cel puțin două companii care se luptă pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului, Moderna și AstraZeneca, se bazează, de asemenea, pe astfel de celule. Johnson & Johnson își testează vaccinul într-o altă așa-numită linie celulară produsă inițial din țesut fetal.

De asemenea, potrivit revistei Asian Scientist, anticorpii folosiți în tratamentul Regeneron pe care l-a primit președintele Trump au fost obținuți din eșantioane de sânge de la trei pacienți din Singapore.

Unul dintre cei doi anticorpi din cocktailul folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump pentru COVID-19 a fost dezvoltat folosind probe de sânge de la trei pacienți din Singapore. REGN-COV2, o combinație de doi anticorpi împotriva SARS-CoV-2, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron din SUA. Două lucrări care descriu studii preclinice ale REGN-COV2 au fost publicate în prestigioasa revistă Science. Plasma convalescentă de la pacienții care s-au recuperat din COVID-19 ar putea conține anticorpi de protecție care pot fi folosiți fie pentru prevenirea, fie pentru tratarea bolii. Deși Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat utilizarea de urgență a plasmei convalescente pentru tratarea COVID-19, dificultatea de a obține suficient sânge de la voluntari înseamnă că nu este posibil să se utilizeze la scară largă. În loc să se bazeze pe cantități mari de plasmă convalescentă, Regeneron a clonat anticorpi SARS-CoV-2 atât de la șoareci „umanizați”, cât și de la pacienți recuperați în urma infectării cu noul coronavirus, pentru a produce o sursă viabilă de anticorpi monoclonali.
Plasma umană utilizată a fost furnizată printr-un acord cu Centrul Național pentru Boli Infecțioase din Singapore. Potrivit unui comentariu publicat în The Straits Times în mai, au existat discuții pentru ca Singapore să participe la alte studii clinice ale tratamentului.

fetus

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.