fbpx

Ministrul Bode a dat în judecată UBB, după ce a salutat decizia universității din Cluj-Napoca

foto: Facebook / Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), încercând să blocheze emiterea unui verdict referitor la teza sa de doctorat, scrie în exclusivitate PressOne

Se întâmplă după ce universitatea din Cluj-Napoca a anunțat că va reanaliza teza ministrului și va coopta și experți internaționali independenți, reacționând astfel în urma unei investigații a jurnalistei Emilia Șercan, care a analizat teza de doctorat și a arătat că acesta a plagiat cel puțin 18,5%. Inițial, Comisia de etică a UBB stabilise că Lucian Bode a plagiat doar 2.95 % din teză, ministrul salutând public verdictul: „Doresc să salut publicarea rezultatelor evaluării UBB în urma analizei asupra tezei mele de doctorat. Verdictul UBB: Teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut”.

Procesul deschis de ministrul Lucian Bode în urmă cu patru zile, la Tribunalul Sălaj are ca obiect decizia prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat la data de 13 decembrie 2022. Anterior deschiderii procesului, Lucian Bode a notificat Universitatea „Babeș-Bolyai” printr-o plângere prealabilă, în care a cerut să fie oprită analizarea tezei și emiterea unui nou verdict pe motiv că teza i-a mai fost analizată anterior. 

Notificarea a fost trimisă UBB în numele lui Lucian Bode de către casa de avocatură Mușat și Asociații, aceeași care îl apără și pe prim-ministrul Nicolae Ciucă în procesul prin care acesta încercă să  blocheze analizarea de către CNATDCU – Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – a tezei sale de doctorat, precizează PressOne

Casa de avocatură Mușat și Asociații a avut și alți clienți importanți din arcul actualei puteri politice. L-a avut client, în trecut, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis în procesul deschis împotriva acestuia de Agenția Națională de Integritate (ANI) în 2014, chiar înainte de alegerile prezidențiale, prin care a fost pusă sub semnul întrebării legalitatea candidaturii sale la funcția de șef al statului. Litigiul s-a încheiat definitiv în favoarea lui Iohannis în 2015, după ce acesta a devenit președinte al României, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.