fbpx

Ministerul Sănătăţii, apel către părinţi: Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun

Ministerul Sănătăţii a lansat, pe Facebook, un apel către părinţi, cărora le transmite că este important să îşi ţină acasă copiii, dacă aceştia au simptome care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2.

Apelul lansat de Minister:

Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun.
Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.
Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, duarerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.
Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede.

Ministerul Educației va propune modificarea ordinului comun emis cu Ministerul Sănătății, astfel încât, la orele de sport masca să nu mai fie obligatorie, cu condiția respectării distanțării fizice. De asemenea, preșcolarii mai mari de 5 ani vor fi și ei scutiți de masca de protecție.

Cum va suna propunerea Ministerului Educației, obținută de Educație Privată:

Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipa se recomanda a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică.

De asemenea, Ministerul Educației va propune ca masca de protecţie să nu fie obligatorie în cazul preşcolarilor, la orele de specialitate din învățământul vocațional, precum și în învățământul special.

Alte propuneri, care urmează să fie discutate cu Ministerul Sănătății:

Elevii din învățământul special pot face ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește unitatea de învățământ preuniversitar, cu excepția carantinei când desfășurarea procesului de învățământ se va face online.
 Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.
Cei care au fost declarați contacți direcți ai unor cazuri confirmate și care nu au simptome, în situația în care refuză testarea nu vor fi primiți în unitatea/instituția de învățământ minim 14 zile.

apel către părinţi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.