fbpx

Miercuri, 3 martie: Cum pregătim copiii pentru viață?

Cum putem să pregătim copiii pentru viață, pentru a se dezvolta armonios și a avea succes în societatea inovației? O întrebare care are cu siguranță mai multe răspunsuri, iar pe unele dintre ele le veți putea afla online miercuri, 3 martie, de la ora 12:30.

Ce rol au școala și bunele practici din sistemul educațional finlandez vom descoperi într-o dezbatere-blitz cu participarea unor experți în educație:

Ambasadorul Finlandei

ES  Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda la București și pentru Republica Moldova. Anterior misiunii de ambasador, doamna Akola a ocupat funcția de director de politici comerciale în cadrul Departamentului pentru relații economice externe din Ministerul Afacerilor Externe din Helsinki. Excelența Sa Ambasadorul Marjut Akola vorbește fluent finlandeză, engleză și franceză.

Daniel David este rector, dar și profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA.

Elena Lotrean este profesor, trainer, fondator al Școlii Finlandeze ERI Sibiu și antreprenor de succes. Are 25 de ani de voluntariat la nivel local, naţional şi european. Elena a început să lucreze în domeniul managementului de proiect şi în mediul ONG  încă de la 14 ani.

Ari Pokka este un lider educațional finlandez remarcabil. Acesta se poziționează cu mândrie printre pedagogii internaționali și a demonstrat de-a lungul timpului că deține abilități excepționale atât în construirea profesională, cât și personală a relațiilor cu profesorii, directorii, cercetătorii și școlile din întreaga lume. Din 1995 până în 2020, a fost director la cea mai mare școală gimnazială din Finlanda. Acesta este autorul celebrei cărți „Clasa de Top”. 

Michel Wozniak a fost inginer de sisteme informaționale, lucrând în această industrie 13 ani ca manager de proiect și dezvoltator la unele dintre cele mai critice proiecte. A decis să părăsească lumea inteligenței artificiale, pentru a se întoarce la inteligența umană. Acum, își dedică timpul instruind oamenii în programarea neuro-lingvistică (NLP), deoarece este instructor licențiat pentru dr. Richard Bandler (co-creator al NLP)

Marinela Marc, directorul general al Colegiului Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca, este inspector școlar general al județului Cluj. Este membru al comisiei de sănătate, asistență  socială, educație, cultură și sport în cadrul Consiliului Județean Cluj.


Finlanda este una dintre primele țări care a centrat curriculumul școlar pe competențele secolului 21, astfel încât vom analiza și dezbate cum poate acest model să inspire suflul de mai bine pe care ni-l dorim cu toții pentru educație și elevi. 3 martie


Așadar, vom afla, de la diplomați și experți în educație, români și finlandezi, informații despre:

√ cum putem face școala mai prietenoasă și relevantă pentru elevi

√  predarea-învățarea-evaluarea transversală a competențelor secolului 21
√  principiile după care se ghidează sistemul finlandez
elementele comune și distincte ale sistemelor de învățământ finlandez și autohton
√  modalitatea de adaptare a celor două sisteme de educație la actualul context pandemic.

De asemenea, vom reflecta împreună la importanța relației școală-părinte-comunitate și rolul fiecărui actor în formarea viitorilor adulți autonomi.

Aveți întrebări?  Vă așteptăm cu ele, Miercuri, 3 martie, de la ora 12 :30, pe ZOOM. Înscrie-te acum. Click aici !

Vom avea sesiune de Q & A, iar pe toată durata webinarului vei putea adresa întrebări în feed-ul de comentarii.

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook : f/educatieprivata, f/adservio, f/erioradea, f/ericlujnapoca și f/erisibiu


Evenimentul este susținut de Adservio.

Adservio este platforma de management educațional care ajută școlile să lucreze mai eficient și să fie mai aproape de elevi și de părinți. Ce beneficii au cadrele didactice? – câștigă timp, prin automatizarea sarcinilor administrative- comunică eficient cu elevii, părinții, colegii- folosesc o singură platformă pentru predare, evaluare și gestionarea claselor. Cu Adservio, învățarea se produce de oriunde, oricând, iar școlile le oferă elevilor o experiență de învățare relevantă.


 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.