Meditațiile particulare pot afecta nepermis de mult procesul de învățământ – Raportul QX

ID 120016278 © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com

Meditațiile particulare pot afecta nepermis de mult procesul de învățământ, afirmă Daniel David, în Raportul QX, document cu rol de diagnostic al educației din România. 

Ministrul Educației și Cercetării susține, pe de altă parte, că meditațiile sunt un mecanism normal într-o societate, dar acestea trebuie reglementate mai bine, astfel încât să nu interfereze cu procesul de învățământ la clasă/în școală.

Printre condițiile enumerate de ministru este să nu se facă meditații în timpul celor opt ore zilnice dedicate procesului de învățământ și să nu implice conflicte de interese.

Raportul QX, care reprezintă viziunea ministrului Daniel David despre educația din România, a fost publicat, ieri, pe pagina de internet a Ministerului Educației și Cercetării.

Documentul poate fi accesat, integral, aici: Daniel_David_Raport_QX

”Raportul QX are o parte de diagnostic, care se bazează pe date, unde nu mă aștept la puncte de vedere foarte diferite între cei care se pricep și analizează serios domeniile educației și cercetării. Dar Raportul QX are și o parte de propuneri de reforme – unele ghidate de date (dar adesea nu avem suficiente cercetări relevante pentru a implementa doar politici bazate pe dovezi), altele de bune practici europene/internaționale, iar altele de analizele mele reflexive -, unde mă aștept la unele viziuni/strategii potențial diferite (dar nu neapărat incompatibile) ale diverșilor specialiști. Reformele propuse nu sunt, așadar, ghidate ideologic, putând constitui arhitectura relativ stabilă a sistemelor noastre de educație și cercetare pe termen lung, dar pot fi colorate în ideologii de stânga/centru/dreapta, în funcție în diversele programe de guvernare”, precizeacă ministrul.

Foto: ID 120016278 © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com

1 comment

  1. Carmen spune:

    Daca ar fi profesori competenti si dedicati nu va mai fi nevoie de meditatii.
    Saracii parinti sunt nevoiti sa munceasca suplimentar in loc sa petreaca timp pretios cu familia ca sa poata plati aceste meditatii abuzive.
    Trebuie regandit intregul proces educational iar incopetenta sa fie abolita in Romania.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.