fbpx

Medicul Simona Tivadar, despre programul ”Miere pentru copii”: ”O ipocrizie și o iresponsabilitate făcută din vârful pixului!”

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, legea privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii.

Dat fiind că proiectul a fost, deja, adoptat și de Senat, legea urmează să plece la Președinție, pentru promulgare.

 Simona Tivadar, medic primar cu specializarea Diabet, boli de nutriție și metabolism, critică, însă, vehement acest proiect.

”Mierea este, de fapt, jumătate glucoză și jumătate fructoză. Iar copiii din România consumă oricum mult prea mulți carbohidrați. Copiilor le lipsesc proteinele de calitate: un sandwich cu produse bune, o masă caldă.

Să nu uităm că există și un mare potențial alergen al mierii, iar alergiile sunt în creștere. Unii copii ar putea să aibă probleme din această cauză”, a declarat Simona Tivadar pentru Educație Privată.

Potrivit medicului, ”această lege este o ipocrizie și o măsură populistă, într-un stat iresponsabil. Este încă o iresponsabilitate făcută din vârful pixului!

Dacă i-ar interesa cu adevărat soarta copiilor care nu au ce să mănânce, ar identifica acei copii cu probleme și ar dirija banii dați aiurea spre ei, sub forma unui sandwich sau a unei mese calde. Chiar și la sate ar putea să facă acest lucru, dacă direcțiile de asistență socială și-ar face treaba. Încă pentru asta ar trebui să le pese cu adevărat și să se străduiască!

Acest program cu mierea vine după cel cu cornul și laptele. Pentru unele familii, acesta a fost o binecuvântare, dar în altele cornul acela a ajuns la gunoi. Ar fi trebuit să analizeze acest lucru și să direcționeze resursele cum trebuie. Așa, este doar o formă de a risipi banul public și o ipocrizie.”

Potrivit actului normativ,   „mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi achiziţionată din lanţ.”

Achiziţionarea de miere polifloră, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ pot fi contractate şi de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, conform proiectului de lege.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.