Mâine începe Bookfest 2025. Copiii sunt așteptați la Bookfest Junior/ Un nou câștigător

Mâine începe Salonul de Carte Bookfest 2025, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România,
Salonul se va desfășura până pe se va desfășura până pe 1 iunie, în Pavilionul B2 de la Romexpo
Cei mai mici dintre cititori sunt așteptați la Bookfest Junior, secțiune din cadrul evenimentului. Aici, ei vor avea ocazia să îndrăgească și mai mult universul lecturii: vor face cunoștință cu noi apariții editoriale dedicate vârstei lor, dar vor participa și la lansări interesante.
De exemplu, prin intermediul Editurii Arthur, micii cititori pot face cunoștință cu autorul Alex Moldovan, care a pregâtit un album ilustrat pentru copii.
De asemenea, vor putea participa la urmatoarele lansări de carte: Antologia “Cum să inventezi o lume” și “Revista Ordinul Povestitorilor Nr. 19”.
Alex Moldovan (1977, Cluj) e pasionat de literatura pentru copii și de muzică. E autorul cărților din seria Olguța, al unui album ilustrat, Băiețelul care se putea mușca de nas, și al unei distopii YA, Cea mai recentă carte a lui este Dani G. și castelul celor trei măgăruși, primul volum dintr-o serie în care umorul și aventura nu cunosc limite.

CONCURS Bookfest și Educație Privată îți oferă un voucher în valoare de 100 de lei, ca să descoperi încă o dată universul magic al lecturii. Pentru a câștiga, trebuie să răspunzi la întrebarea: ”Care este cartea care ți-a marcat cel mai mult felul de a gândi?” 

Câștigătoarea de astăzi este Constantina Păduraru. Ea este invitată să își ridice premiul de la Bookfest, în perioada 28 mai-1 iunie.

Programul complet este disponibil aici:
https://bookfest-bucuresti-2025-vezi-programul.paperform.co/

 
Concursul continuă, cu același premiu. Răspunsurile primite până acum vor fi luate în considerare și în următoarele etape. Vă încurajăm să trimiteți, în continuare, răspunsuri la întrebarea: ”Care este cartea care ți-a marcat cel mai mult felul de a gândi?” 

Răspunsul câștigător oferit de Constantina Păduraru:

O carte care mi-a schimbat foarte mult modul de gândi sau, mai bine zis, modul în care am perceput ororile comunismului este “Fenomenul Pitești” de Virgil Ierunca. Cum nu am trăit în era comunismului, cartea aceasta mi-a oferit o viziune a terorii. Este o carte pe care mi-as dori să o citească mai multi tineri. Virgil Ierunca cuprinde mărturii, fragmente din alte cărti, dar si din propria documentare. Acum multi ani am fost la Memorialul Sighet, dar de-a lungul anilor nici măcar nu am auzit de „închisoarea de reeducare” de la Pitesti si de faptul că lucrurile petrecute acolo s-au extins si în alte închisori. Descrierile din lucrare sunt infernale și seamănă cu un scenariu de film de groaza. Actiunile torționarilor îi distrugeau pe detinutii studenți – oameni puțin mai mici sau mari decât mine – atât fizic, dar si psihic până când tocmai victimele deveneau abuzatori. Tot astfel am înțeles mult mai clar cum abuzul extrem schimbă foarte mult omul, care poate pierde umanitatea din sine pe care o implora înainte.
Anii în care au avut loc aceste fapte creează un moment din istoria noastră, care nu trebuie uitată si nici repetată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.