fbpx

Littleimpro merge la ”Școala de fete”

Începând cu data de 1 iunie 2020, Asociația Littleimpro va începe atelierele din cadrul programului „Școala de fete”, un proiect de intervenție culturală și educație non-formală ce se adresează unui număr de 75 de preadolescente și adolescente provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (centrele de zi Cristina și Alexandra și centrele de tip familial Aricești-Rahtivani) expuse abandonului școlar, discriminării de gen, cu nivel redus de educație sau cu analfabetism funcțional, lipsite de sprijinul familiilor naturale, fără posibilități materiale, fără perspective de continuare a educației în sistem formal și care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă. 

Pornind de la povesti si experiențe personale, prin tehnica fictionalizării și a teatrului de improvizație, pe parcursul a 10 ateliere desfășurate între 1 iunie-15 august 2020, participantele vor învăța cum să gestioneze eșecul și teama de a greși prin intermediul jocului. Una dintre regulile esențiale ale tehnicii de improvizație este demontarea ideii de greșeală, prin dărâmarea barierelor și plasarea ei în sfera banalului. As¬el, în cadrul atelierelor se creează un cadru sigur în care nu exista judecată, critică sau blamare. Teatrul de improvizație este esențial pentru îmbunătățirea apartenenței la grup întărind ideea că nimeni nu este singur. 

,,Școala de fete’‘ este un proiect de intervenție culturală și educație non-formală derulat de Asociația Littleimpro în parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA si finanțat prin programul ,,În stare de bine ”, susținut de Kaufland Romania și implementat de ,,Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile” 

#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc 

#scoaladefete #organizatiaumanitaraconcordia #interventieculturala #educatienonformala 

www.instaredebine.ro 

Despre beneficiarul de finanțare 

În anul 2014, Carmen Lopăzan și Claudiu Maier au pus bazele proiectului ,,Littleimpro’’, prima trupă de teatru de improvizație pentru copii din România. Având sloganul „teatru de improvizație pentru copii…și mici, și mari”, Littleimpro îi provoacă pe tinerii spectatori să creeze propriile scene, folosindu-și creativitatea și descoperindu-si curajul. Fiecare spectacol este construit în totalitate pe baza ideilor copiilor, pornind de la povești răstălmăcite până la cântece inventate pe loc. La spectacolele și atelierele Littleimpro, copiii sunt încurajați să vorbească în public, să fie creativi și să-și folosească imaginația într-un mediu sigur și prietenos, care îi ajută să lege aceasta experiență de emoții pozitive și dezinhibante. 

În 2017, proiectul Littleimpro a fost nominalizat la categoria ,,Liderii anului 2017 în proiecte culturale” în cadrul Galei Itsy Bitsy 2018 – Lideri pentru Liderași. 

Începând cu 2015, pe lângă spectacolele de teatru de improvizație desfășurate la Muzeul Țăranului Român, Teatrul Godot și Arcub, Littleimpro a început să organizeze ateliere educaționale în cadrul școlilor de stat și private din România. 

În urma proiectelor derulate și al impactului pozitiv al acestora, în octombrie 2019 echipa Littleimpro înființează organizația non-profit Asociația Littleimpro, având ca misiune: educație non-formală, integrarea artei într-un context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea, dezvoltarea abilităților artistice, reducerea anxietății sociale, o mai bună comunicare verbală și non-verbală, acceptarea mai ușoară a schimbărilor din jur și a ideilor și opiniilor diferite, ceea ce duce la dezvoltarea gândirii critice a individului și la îmbunătățirea flexibilității personale și creșterea acceptării și toleranței față de cei din jur. 

Pentru mai multe detalii, accesați https://littleimpro.ro/ 

Despre Programul În stare de bine 

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro. 

Despre Kaufland România 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat pla¬orma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro. 

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile 

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.