Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Jurnalista Lidia Bădilă: ”Ce nu știe multă lume despre Papa Francisc”
01 Iunie 2019, 14:42
Sursă foto: Getty Images
Jurnalista Europa FM Lidia Bădilă, unul dintre ziariștii acreditați la vizita apostolică a Sfântului Părinte, a publicat pe pagina sa de Facebook o listă de informații mai puțin cunoscute despre Papa Francisc. Postarea a devenit virală, fiind redistribuită de mai multe de 12.000 de oameni.
🔹Născut Jorge Mario Bergoglio, a venit pe lume la 17 decembrie 1936, la Flores, o suburbie din Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni. 🔹La vârsta de 21 de ani, în urma unei infecţii, i-a fost extirpat un plămân. 🔹În anul 2001, a emoţionat o lume întreagă când a vizitat un spital şi a spălat, a sărutat şi binecuvântat 12 pacienţi care erau bolnavi de SIDA. 🔹În septembrie 2012, i-a criticat pe preoţii ce refuzau să boteze copiii născuţi în afara căsătoriei, calificându-i drept „ipocriţi”. 🔹A interzis luxul la Vatican 🔹După ce i-a fost prezentat apartamentul papal în care urma să locuiască, a spus: “Aici pot fi găzduiţi 300 de oameni odată !” A solicitat să i se amenajeze o garsonieră modestă, în care să poată avea strictul necesar. 🔹Papa Francisc a refuzat să se aşeze pe jilţul papal tradiţional, sculptat şi aurit, alegând un scaun relativ simplu de pe care să asiste la slujbele curente. 🔹A refuzat să continue tradiţia papală de a folosi opulenta încălţăminte de culoare roşie, realizată din cea mai fină piele, de celebrii designeri de la Prada, în valoare de circa 650 de euro perechea, continuând să poartea încălţămintea sa simplă, de culoare neagră, cu care a fost obişnuit întreaga viaţă. 🔹Vorbește fluent limba spaniolă – limba oficială a Argentinei, italiana – limba maternă a părinților -, latina, franceza și germana. 🔹Apreciază literatura lui Friedrich Hölderlin, Jorge Luis Borges și Feodor Mihailovici Dostoievski 🔹Este un fan activ al echipei de fotbal din San Lorenzo din Buenos Aires, aflată momentan pe locul secund în prima ligă din Argentina 🔹În septembrie 2015, le-a dat mari emoţii celor însărcinaţi cu securitatea sa, mergând neînsoţit la un magazin de ochelari din centrul istoric al Romei. Și-a comandat o nouă pereche de ochelari, afirmând că doreşte păstrarea ramelor vechi pentru a nu cheltui prea mulţi bani şi insistând să plătească lucrarea, chiar dacă proprietarul magazinului a dorit să îi îndeplinească cerinţa în mod gratuit. 🔹Când a împlinit 78 de ani, câteva mii de dansatori de tango din Argentina, au organizat în cinstea sa un flash – mob, cel mai mare milonga din lume 🔹La începutul lunii noiembrie 2015, Papa Francisc şi-a lansat primul său album rock, intitulat „Wake Up!”, un CD pe care se află 11 piese din diverse genuri muzicale, pop, rock şi stil gregorian, peste care sunt montate fragmente din discursurile publice ale Papei. Acestea abordează teme precum pacea, natura, sărăcia, credinţa, familia, iar limbile discursurilor sunt italiana, spaniola, engleza şi portugheza.