fbpx

ISJ Bihor cumpără peste 600 de tablete, din banii economisiţi la măşti şi dezinfectanţi

195065578 © Emicristea | Dreamstime.com

Pentru că toate lecţiile se ţin online, iar şcolile nu au nevoie de măşti şi dezinfectanţi, ISJ Bihor a făcut economii pe care le redirecționează către achiziționarea de tablete pentru elevi, anunță publicația locală BIHOREANUL.

Banii astfel strânşi, peste 600.000 de lei, îi cheltuie acum pentru achiziţia de tablete pentru elevii care nu au dispozitive cu care să participe la orele de pe internet.

„Ne-au rămas bani pe care îi aveam pentru măşti şi dezinfectanţi, am primit acordul să-i folosim pentru achiziţia de tablete”, a declarat inspectorul şcolar general, Virgil Blage, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Nu este prima dată când autoritățile școlare bihorene decid redirecționarea banilor economisiți în această perioadă.

Cu ajutorul economiilor făcute la facturile de utilităţi, de când şcoala a devenit online, învăţătorii şi profesorii Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea au fost dotaţi cu tablete grafice, anunța, recent, BIHOREANUL.

Școala a cumpărat 95 de tablete, pentru ca profesorii să predea mai uşor de la distanţă. „Pe aceste tablete, profesorii desena sau scrie cu creionul, pot partaja ecranul şi pur şi simplu elevii văd ce scriu, în timp ce scriu. Exact ca în clasă”, a declarat directorul Iulius Timar, pentru BIHOREANUL.

Investiții din economii

Ideea a fost dată chiar de unii dintre profesorii şcolii, care şi-au cumpărat asemenea dispozitive din banii proprii. „Este foarte util la matematică, fizică, chimie, biologie, dar şi pentru învăţătoare. Una este să explice cum se face litera „a”, alta să scrie în timp real şi elevii să vadă”, a mai spus directorul. Toţi profesorii şcolii participă la şedinţe, în care sunt învăţaţi să folosească noile aparate.

Un dispozitiv a costat 320 de lei, iar şcoala a folosit bani economisiţi în ultimele luni, de când orele se ţin de la distanţă. Potrivit directorului, economiile făcute la utilităţi precum apă, energie electrică sau încălzire se ridică la circa 300.000 de lei. Din aceşti bani, s-au cumpărat tabletele grafice, dar şi 58 de tablete pentru elevii care nu aveau cum să intre la orele online. „Avem elevi care sunt şase fraţi şi aveau o singură tabletă. Acum toţi au câte o tabletă”, a precizat directorul.

De asemenea, banii au mai fost folosiţi pentru achiziţia de mobilier în sălile de clasă, mai precizează jurnaliștii de la Bihoreanul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.