fbpx

Irlanda. Părinți și școli gimnaziale au încheiat un acord pentru interzicerea utilizării telefoanelor de către copii

foto: pexels.com

Asociaţiile de părinți din Greystones, Irlanda, au semnat un acord pentru interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școlile gimnaziale de către copiii sub 13 ani, relatează The Guardian.

Școlile și părinții din orașul County Wicklow au luat inițiativa luna trecută, fiind îngrijorați că telefoanele mobile alimentează anxietatea și expun copiii la materiale pentru adulți.

Acordul voluntar prevede interzicerea smartphone-urilor până când copiii intră la liceu, în speranța că se va reduce presiunea din partea colegilor.

„Copiii de nouă ani au început să solicite smartphone-uri. Copilăriile sunt din ce în ce mai scurte”, a declarat Rachel Harper, directorul școlii St. Patrick, care a condus inițiativa.

Inițiativa a atras interesul asociațiilor de părinți din Irlanda și din străinătate și l-a determinat pe ministrul sănătății, Stephen Donnelly, care locuiește în apropiere și are trei copii care învaţă în zonă, să o recomande ca politică națională.

„Irlanda poate fi și trebuie să fie un lider mondial care se asigură că copiii și tinerii nu sunt afectați de interacțiunile lor cu lumea digitală. Trebuie să-i sprijinim pe părinți să limiteze conținutul la care sunt expuși copiii lor”, a declarat Stephen Donnelly pentru Irish Times.

Nu toți părinții sunt de acord cu noul regulament, dar acordul a fost semnat de foarte mulți, a spus Harper, care speră că „va deveni noua normă.”

Jane Capatina, în vârstă de 10 ani, o elevă a școlii St. Patrick, a acceptat să nu mai folosească un smartphone pentru cel puțin încă doi ani. „Aș dori unul, aș vrea să le trimit mesaje prietenilor mei. Dar nu vreau să devin dependentă de asta”, a spus Jane. Sora ei, Rachel, în vârstă de opt ani, a aprobat acordul: „Este corect dacă nimeni nu poate avea telefon.”

Un alt elev, Josh Webb în ​​vârstă de 12 ani, a spus că „nu este sfârșitul lumii pentru mine. Știu că unora din clasa mea nu le va plăcea deloc asta. Dar suntem copii, ce putem face?”

Smartphone-urile și rețelele sociale distrug sănătatea mintală a copiilor – analiză Financial Times

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.