fbpx

Învaţă-ţi copilul să se bucure şi de drum, nu doar de destinație!

Photo 206557554 © Kyryl Gorlov | Dreamstime.com

destinație
Să îi placă joaca în sine, nu doar să câștige. Să descopere bucuria de a afla lucruri noi, nu doar pe cea a notelor din catalog. Mai târziu, să își aleagă o meserie de care să îi pese cu adevărat și pe care să o practice cu drag, nu doar pentru ziua de salariu. Îți dorești toate aceste lucruri pentru copilul tău? Dacă da, ai toate motivele, pentru că ele fac parte din peisajul unei vieți echilibrate. 

Această abordare este, însă, creată încă din copilărie. Copilul poate învăța că nu doar a ajunge la destinație este important, ci și felul cum călătorește până acolo. Și poate descoperi acest lucru la propriu, chiar în călătoriile cu mașina. Dacă îl ajuți să descopere că drumul însuși poate fi o experiență interesantă, îi hrănești dorința de a explora și capacitatea de a înțelege că răbdarea, atenția și învățarea ne îmbogățesc fiecare călătorie, fie ea concretă sau abstractă.

Probabil că știi, deja, că, în primii ani, joaca este principalul instrument de învățare al copiilor. Și este exact ce ai nevoie în drumurile lungi cu mașina. Cu ajutorul jocurilor, îi vei arăta că există bucurie, conexiune și descoperire chiar și în timpul unei călătorii pe care poate, inițial, o găsea lungă și plictisitoare. Iată, așadar, câteva jocuri pe care merită să le încerci la următoarea ”expediție” în familie.

Coșul de picnic

Fiecare pasager merge la  picnic și în coș poate să ia ceva care începe cu prima literă a prenumelui tău. De exemplu, Simona poate lua sare, somon sau salată verde. Cristina poate lua ciocolată, carne sau cereale. Persoana care începe jocul poate stabili și alte reguli – cum ar fi doar lucruri comestibile sau doar lucruri care sunt verzi. Este un joc care stimulează imaginația și îi ajută pe copii să își dezvolte limbajul și asimilarea alfabetului.

Din fericire/Din păcate

Este un joc destul de simplu și distractiv. Este o poveste progresivă, în care fiecare pasager adaugă o propoziție la poveste, dar trebuie să înceapă acea propoziție cu expresia ”din fericire” sau ”din păcate”, în alternanță. Iată un exemplu: George a mers la magazin să cumpere un suc. Din păcate, magazinul era închis. Din fericire, a găsit un aparat automat, cu fise. Din păcate, nu avea mărunt…

Cine sunt?

 Acesta este un joc în care jucătorii folosesc întrebări la care răspunsul poate fi ”da” sau ”nu” pentru a ghici identitatea unei persoane celebre. De exemplu: Este o femeie? Nu. A fost vreodată președintele SUA? Da. A fost general? Da, a locuit în Virginia? Da. Este George Washington? Da.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/little-cute-adorable-happy-caucasian-toddler-boy-sitting-child-safety-seat-car-open-window-enjoy-having-fun-making-road-trip-image206557554

Descoperă și episoadele anterioare, aici:

Jocurile care te vor ajuta să dai plictiseala jos din mașina familiei tale

De ce este mai bine fără telefon sau tabletă în mașină

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.