fbpx

HOLOCAUSTUL și istoria uitată a României

Istoria uitata

Cum abordăm HOLOCAUSTUL în România? Tema este, în continuare, un subiect care suscită controverse, pasiuni și polemici. Deși există numeroase mărturii istorice care confirmă existența acestui fenomen în istoria românilor, acest fapt este banalizat sau chiar negat de o parte a publicului consumator de literatură istorică.HOLOCAUSTUL

Cum stau însă lucrurile în școală? Ce știu elevii, ce prevăd programele școlare, care este impactul asupra tinerei generații a acestui subiect sensibil din cronologia ultimului secol? holocaustul

Sunt, iată, întrebări legitime la care vor încerca un răspuns profesorul Marcel Bartic și invitații lui, în cadrul unei dezbateri online care se va desfășura astăzi, 10 martie, începând cu orele 19:00. Vor lua parte la discuții elevi și profesori de la mai multe licee din țară. Alături de ei se va afla și un invitat special, jurnalistul Petru Clej, autor al mai multor articole și cercetări legate de Holocaustul în România precum și combaterea antisemitismului.

afis conferinta

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook atât pe pagina profesorului Marcel Bartic cât și cea a platformei Educație Privată.


@www.thejc.com/

Petru Clej este corespondent la Londra al redacției române a RFI. A fost jurnalist la BBC World Service, redacția română, între 1991 și 2008 (redactor șef între 2000 și 2008) și a lucrat între februarie și decembrie 2007 la BBC News Online.

www.facebook.com/BarticMarcel

Marcel Bartic este profesor de istorie, umanist, activist civic, evoluționist până în măduva oaselor. Consumator de symphonic și death metal. Admirator de case vechi, cetăți medievale și grafitti-uri din Berceni. Visător profesionist. Biciclist de profesie, șofer de nevoie, plătitor de taxe, impozite și amenzi de circulație. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.