fbpx

Hai să vedem ce putem face. Dacă eu, în timpul meu liber, voi avea zoom-ul deschis?

de Marcel Bartic, profesor de istorie zoom-ul

Vom avea o lună de zile de vacanță în aprilie iar Evaluarea Națională s-ar putea da cu vreo două săptămâni după bacalaureat. Asta e, pe scurt, știrea pe care am primit-o ieri în plex cât mă uitam după subiectele de la simulare.

Da, trebuia să mă aștept, e un meci în care adversarul pandemic  nu luptă corect și îl doare-n cot de termenele și obiectivele  noastre. Ba, mai lovește și sub centură cu toți inconștienții care zbiară pe toate drumurile că e dictatură sanitară și nu vor să se vaccineze sau cu toate mall-urile și cârciumile deschise. Că acolo chipurile nu intră virusul, că i-o fi rușine. Nici o problemă, închidem școlile, deschidem terasele. Ca să fim solidari până la capăt. În ritmul ăsta, vom scăpa de coronavirus în secolul următor.

Dar să ne întoarcem în ringul nostru, că informația de ieri ne-a dat la operație. La operațiile cu mulțimi, ecuații, comentarii literare, eseu istoric și ce s-o mai da la Evaluarea Națională și bacalaureat. Da, pentru că o lună de pauză pentru elevii care vor da aceste examene este de-a dreptul un knock-out. 

Dar stați puțin. 

Hai să vedem ce putem face. Ce nu se poate am înțeles,  e o listă lungă. Cei mai afectați de această știre sunt elevii care vor susține examene naționale. Or, aici putem fi de ajutor. Știu,  am înțeles,  a spus domnul ministru că vacanța e vacanță,  nu se fac ore online, foarte bine. Dar dacă eu, în timpul meu liber, absolut întâmplător, voluntar și benevol, voi avea zoom-ul deschis iar niște elevi doritori să mai repete un pic materia se vor conecta, ce se întâmplă? Fără să-i oblige nimeni.  Nimic rău, presupun. E alegerea noastră ce facem în vacanță, nu? 

Așa cred că ar trebui să ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă. Sunt sigur că vom mai avea astfel de situații. Poate că prima reacție este cea de revoltă,  de nemulțumire,  ceea ce e firesc. Ce nu e în regulă, e să rămânem în etapa asta. Hai să găsim soluții și să nu mai așteptăm să ni le dea cineva pe tavă. În acest moment, prioritatea noastră este aceea de a fi alături de copii. Împreună, profesori și părinți, am putea să limităm efectele acestor decizii. 

Eu cred că putem.

zoom-ul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.