Guvernul britanic modifică programa școlară pentru a combate dezinformarea. Sistemul de învățământ ar urma să îi pregătească pe copii să identifice informațiile false și teoriile conspiraţioniste din mediul online.
Autorităţile au fost foarte deranjate din cauza rolului reţelelor sociale în săptămâna de violenţe rasiste şi islamofobe care a urmat atacului cu cuţitul ce a luat viaţa a trei fetiţe în Southport (nord-vestul Angliei) pe 29 iulie, scrie Spot Media.
„Este mai important ca niciodată să le oferim tinerilor abilităţile necesare pentru a dezvolta un simţ critic asupra a ceea ce văd online. Reforma noastră curriculară va include dobândirea de abilităţi critice pentru a ne înarma copiii în faţa dezinformării, a informaţiilor false şi a teoriilor conspiraţiei sordide care abundă pe social media”, a declarat ministrul Educaţiei, Bridget Phillipson, pentru Sunday Telegraph, potrivit Spot Media.
Acest obiectiv va face parte dintr-o vastă revizuire a programei şcolare pentru ciclurile primar şi secundar lansată de noul guvern laburist, ale cărei concluzii sunt aşteptate anul viitor.
Ideea guvernului nu este de a crea cursuri specifice privind dezinformarea, ci de a include acest subiect în mai multe materii, conform Sunday Telegraph.
În România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis, anul trecut, că profesorii care răspândesc fake news și teorii ale conspirației pe internet au dreptul să facă acest lucru, pentru că „ține de libertatea de exprimare”.
ISMB, îngăduitor faţă de profesorii care răspândesc fake news: ”Ține de libertatea de exprimare”
Guvernul britanic adaptează programa școlară pentru a combate dezinformarea. Sistemul de învățământ ar urma să îi pregătească pe copii să identifice informațiile false și teoriile conspiraţioniste din mediul online. Autorităţile au fost foarte deranjate din cauza rolului reţelelor sociale în săptămâna de violenţe rasiste şi islamofobe care a urmat atacului cu cuţitul ce a luat viaţa a trei fetiţe în Southport (nord-vestul Angliei) pe 29 iulie