fbpx

Franța ia în calcul să închidă liceele și colegiile, deși Guvernul dorea să evite acest lucru ”cu orice preț”

calcul

Guvernul Franței reevaluează restricțiile impuse, după ce numărul cazurilor de coronavirus a continuat să crească, în ciuda carantinei aproape generale, relatează publicația Le Figaro

Potrivit sursei citate, executivul de la Paris nu exclude, acum, închiderea liceelor și a colegiilor. 

Pe 28 octombrie, președintele Emmanuel Macron anunțaFranța va intra într-o carantină națională asemănătoare cu cea din primăvară, dar școlile, creșele și grădinițele vor rămâne deschise

Joi, Jean Castex va face un bilanț al efectelor produse de restricțiile care au fost deja impuse”Situația rămâne gravă, epidemia continuă să câștige teren”, a insistat marți Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului. În acest context, este exclusă relaxarea carantinei.

În urmă cu doar patru zile, Ministrul Educației din Franța Jean-Michel Bllanquer a declarat că autoritățile de la Paris vor să evite cu orice preț închiderea liceelor și exlud trecerea la învățământ online în colegii.

„Astăzi, vineri, suntem la 3.528 de elevi care au un test pozitiv și 1.165 de angajați”, a detaliat Jean-Michel Blanquer la postul de televiziune RTL, adăugând: este o cifră „sub control”. El a raportat numărul de cazuri la totalul de12 milioane de elevi din sistemul național de educație, relatează publicația Le Parisien.

Potrivit lui Blanquer, contaminările identificate în cadrul sistemului de învățământ rămân „sub proporțiile întâlnite în restul populației”.
În aceste condiții, ministrul dorește să „evite cu orice preț” să închidă liceele unde protocolul de sănătate va fi acum consolidat cu mai multe cursuri de învățământ la distanță, dar cu condiția păstrării a cel puțin 50% din predarea față în față pentru fiecare elev.

Pe de altă parte, Blanquer a exclus o astfel de evoluții la colegii, unde educația „rămâne organizată cu prezență fizică 100%”.
„Situația colegiului este foarte diferită de cea a liceului”, a explicat ministrul. Potrivit acestuia, în aceste unități este „mai ușor” să fie ținuți elevii într-o singură clasă. În plus, elevii sunt, de asemenea, „mai tineri” și prezintă, potrivit lui, „mai puține probleme de contaminare”.

calcul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.