fbpx

Fostul ministru Liviu Marian Pop se plânge de cheltuielile de la început de an școlar

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, se declară nemulțumit de condițiile în care a început anul școlar 2019-2020.

”Au trecut 3 săptămâni de la începutul anului școlar!
Manualele nu sunt, auxiliarele sunt multe și grele în ghiozdanele elevilor!
Noi am plătit, deocamdată, 200 de lei pentru primul semestru!
Voi cât ați plătit?

#baroniimanualelor defilează!”, scrie Pop, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Despre Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop (n. 10 mai 1974, Vișeu de Sus) este un politician român, membru în Senatul României. În perioada 29 iunie 2017–29 ianuarie 2018 și perioada 16 mai–29 iulie 2012 a fost ministru al Educației, Cercetării și Tineretului. În perioada decembrie 2014–noiembrie 2015, Liviu Pop a fost învestit ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta, funcție deținută și în perioada 7 mai–21 decembrie 2012. Înainte de implicarea în viața politică românească, acesta a fost profesor de matematică la diferite instituții de învățământ din județul Maramureș. (sursă informații: Wikipedia)

Mandatul său la Ministerul Educației a fost contestat de mai multe voci publice. În seprembrie 2017, publicația Tribuna Învățământului scria:

”Liviu Marian Pop a reuşit, în doar câteva luni, să bulverseze întregul sistem de învăţământ şi să traseze premisele unui viitor anacronic, departe de modelul educaţional al ţărilor dezvoltate. În momentul de faţă, urmare a măsurilor în valuri pe care le-a luat Liviu Marian Pop, milioane de copii şi de părinţi privesc nedumeriţi, dezorientaţi şi îngrijoraţi la haosul pe care l-a creat la acest început de an şcolar. Copiii claselor a V-a nu au manuale de matematică şi română, dar au manual de sport, ţin în braţe un ghid cu care nu ştiu ce să facă, cum de altfel nici profesorii. Şi ca şi când situaţia nu era suficient de „albastră“, ministrul Pop a găsit de cuviinţă să facă curat în ograda auxiliarelor şi, cu doar câteva săptămâni înainte de debutul noului an şcolar să interzică toate materialele de lucru auxiliare, pentru că printre ele sunt şi unele care au funcţionat în şcoli, sub sigla Ministerului Educaţiei, fără să fi avut girul acestuia. Lăsând la o parte că decizia, ca orice decizie care se ia la noi, a generat situaţii de-a dreptul aberante – deoarece întotdeauna, în asemenea situaţii, se găsesc unii care să fie mai catolici decât Papa –, în care copiii ajunseseră în multe unităţi de învăţământ să fie controlaţi la intrare, în ghiozdane, pentru ca nu cumva să introducă vreun auxiliar în şcoală, însăşi Gazeta Matematică fiind interzisă în şcoli. Gravitatea acestei decizii constă în aceea că profesorii s-au găsit în situaţia de a nu avea nici manuale, dar nici auxiliarele care i-ar fi ajutat atât de mult, ci doar acel nefericit ghid. ”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.