În fizică, ”efectul de fluture” (The Butterfly Effect) este acea teorie potrivit căreia, dacă un fluture își mișcă aripile în New Mexico, are puterea de a declanșa un uragan în China. Este studiată de oamenii specializați în teoria haosului.
În viața noastră, funcționează invers: nu este despre haos, ci despre ordine. Nu este despre un efect nociv, ci despre bine. Însă, la fel ca și în fizică, este despre puterea imensă pe care o poate avea un gest aparent minor. Despre felul în care faptele mici pot schimba vieți și salva destine.
O carte citită unui copil lipsit de orizont îi poate deschide lumea.
O vorbă bună spusă unui om aflat într-o situație disperată îl poate inspira și îi poate da curajul să caute soluții.
O donație de câțiva euro printr-un sms poate contribui la salvarea unei vieți.
O oră petrecută cu un om bolnav și singur îi poate face mai frumoase ultimele zile.
Compania de produse medicale Hartmann, cu o tradiție de 200 de ani, a înțeles forța imensă a acestei idei și a coagulat-o într-o campanie: ”200 de fapte mici”. Concret, Hartmann sprijină fundațiile care aduc alinare și ajutor semenilor noștri care au nevoie de cei din jurul lor. Iată în ce a constat sprijinul companiei, pe care aceasta l-a oferit în ultimele patru luni:
În afară de aceste donații, Hartmann și-a propus să îi mobilizeze pe cât mai mulți oameni să facă și ei fapte mici, dar importante pentru semenii lor. Fiecare dintre noi poate afla câte astfel de gesturi a făcut deja, dar și câte îi stau în putere, completând acest chestionar.
Tu de căte ori ai făcut fluturele să își miște aripile și să declanșeze o undă de BINE?