fbpx

FEPAL: Niciun reprezentant al Guvernului României nu are motive să compare cu Franța situația în care ne aflăm

Sursă imagine: France 24

FEPAL afirmă, într-un comunicat, că situația din România nu este comparabilă cu cea din Franța, din punct de vedere al situației epidemiologice și al măsurilor luate pentru redeschiderea școlilor.

Ce spune FEPAL:

<<Exemplul Franței a fost dat din nou de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în privința unei adaptări a regulilor în școli. Oficialul a spus, la Digi24, că Franța a renunțat recent la regula pe care România a implementat-o din 17 ianuarie – aceea că o clasă se închide la 3 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un anumit număr de zile. Câmpeanu a spus că chiar dacă sunt 8 copii infectați într-o clasă, elevii sunt izolați și „școala merge mai departe”.>>

❗️Nu, școala nu merge mai departe în orice condiții. Conform datelor oficiale de pe website-ul ministerului educației francez, joi, 27 ianuarie 2022 𝐞𝐫𝐚𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝟐𝟏.𝟎𝟒𝟗 𝐝𝐞 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐞 (vezi poza – harta claselor închise în Franța).

De asemenea, în Franța valul 5 s-a redus deja în intensitate în timp ce în România este pe trend ascendent, procentul de vaccinare al populației este mult mai mare și au implementat permisul de vaccinarea atât timp cât presiunile epidemiologice existe.

Ce spune Jean Castex, premierul Franței după ce a declarat public că “𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐮. 𝐎𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐧 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐚̆ 𝐠𝐫𝐢𝐩𝐚̆”:
“Evoluţia situaţiei ne permite să planificăm anumite relaxări de restricţii în primele zile ale lunii februarie graţie permisului de vaccinare, care a intrat în vigoare din 24 ianuarie. Toţi francezii care au vârste de peste 16 ani vor trebui să justifice o schemă completă de vaccinare pentru a merge la teatre, pentru a lua trenuri de mare viteză, pentru a viziona spectacole etc. Nu va mai fi posibil, cu excepţia copiilor, să prezinte teste negative pentru a avea acces.”

Ce spune ministrul sănătății din Franța: “Permisul de vaccinare va fi aplicat cât timp va fi necesar. Este un instrument de protecţie, care intensifică vaccinările. Dacă nu apar noi tulpini, dacă nu vor fi noi valuri epidemice, vom putea să trăim din nou normal”,

Astfel, Guvernul francez a pregătit reîntoarcerea treptată către o viață normală, inclusiv școli cu prezență fizică în timp ce situația din România se află la polul opus, autoritățile sfidând sănătatea elevilor, părinților și profesorilor. Imunizarea naturală, forțată de decidenți va duce la situația în care vor fi școlile deschise dar nu o să mai aibă nici cine să predea, nici cui să predea, dincolo de repercursiunile asupra sănătății atâtor copii și adulți afectați la momentul infectării sau după, dat fiind efectele post sau long covid.

Niciun reprezentant al Guvernului României nu are motive să compare cu Franța situația în care ne aflăm, din moment ce nu a acționat similar la nivel de decizii.

Probabil că domnul ministru al educaței Sorin Cîmpeanu se identifică cu omologul său francez care este unul dintre cei mai controversați politicieni europeni, dat fiind strategia haotică de organizare a educației în pandemie(în ciuda strategiei guvernamentale din Franța). Tocmai această situație a declanșat, la începutul anului, nenumărate greve și proteste până și în Franța „pentru a pune capăt disprețului și minciunii și pentru a asigura condițiile unei școli sigure sub valul de infectări cu Omicron”. “Un haos de nedescris în școli”, au susținut sindicaliștii francezi într-un comunicat cu titlul “Școala mea va claca”, iar la greve au participat toate organizațiile de elevi, părinți, profesori.

Deducem de aici că autoritățile din România sunt interesate în a copia doar modele de dezorganizare, nu și ceea ce este eficient și responsabil.
Un “furculision” și atât! Și școlile noastre sunt pe punctul de a claca și nu există nicio altă intervenție la nivel național care să schimbe dinamica acestui festival al infectării forțate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.