Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Examenele, pe ultima sută de metri. Cum să îți ajuți copilul
13 Iunie 2018, 16:42
Sursă foto: http://www.schoolatoz.nsw.edu.au
Evaluarea Națională deja a început, iar bacalaureatul se apropie cu viteză. Indiferent ce examen urmează să susțină copilul tău, are nevoie de sprijinul familiei și de ajutor pentru a parcurge cu bine perioada stresantă dinaintea testelor. Iată sfaturile noastre, care te vor ajuta să îl susții pe ultima sută de metri:
Cel mai important lucru pe care îți recomandăm să îl faci e să nu îi amplifici emoțiile. Anxietatea sa este firească, însă misiunea părintelui este să îi ofere încredere în sine. Chiar dacă și tu ai emoții pentru el, încearcă să nu i le transmiți ci, dimpotrivă, spune-i că ai încredere în el. Să se prezinte la examen cu gândul că duce pe umeri și povara stresului din familie nu-l va ajuta deloc, ci, mai degrabă, dimpotrivă.
Dacă ai un copil care s-a preocupat în mod constant de învățătură, nu este cazul să exagereze cu repetatul materiei în zilele dinaintea testului. Desigur, o mai poate parcurge dacă simte nevoia, însă încearcă să îi explici că este important să se și recreeze și, mai ales, să se odihnească suficient.
În seara dinaintea examenului, mergeți cu toții la culcare mai devreme decât în mod obișnuit. Urmează o zi în care toată familia are nevoie să funcționeze la capacitate maximă.
Asigură-te că se hrănește suficient și sănătos. Organismul are nevoie de o alimentație corespunzătoare pentru a funcționa la parametri optimi, iar acest lucru este valabil și pentru creier. Peștele, nucile, iaurtul, semințele și fructele de pădure sunt exemple de alimente care contribuie la concentrare și la maximizarea capacității de memorare. De asemenea, este foarte important să te asiguri că se hidratează suficient, inclusiv în ziua examenului.
Verifică împreună cu el procedurile necesare și programul din ziua examenului. Asigură-te că are toate rechizitele și documentele necesare.
Dacă îl simți excesiv de tensionat, explică-i cu mult calm și căldură că familia îi va fi alături necondiționat, indiferent care va fi nota pe care o va lua la examen. În nici un caz nu este acum momentul pentru reproșuri, nervi sau lipsă de încredere. Toate acestea se pot dovedi extrem de toxice și îi pot afecta performanța!
La final, vă urăm mult succes tuturor, atât copiilor cât și părinților! Știm că nu este cea mai ușoară perioadă, însă vă dorim să o treceți cu bine și să vă bucurați de rezultate și de vacanța care urmează! 🙂