fbpx

Evenimentul anului în educație

Asociația Iubesc Ploieștii împreună cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și FundațiaSeeding Knowledge organizează pe 9 și 10 iunie, la Ploiești, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Internațional de Educație – FIEdu, cu participarea unora dintre cei mai importanți actori din educație din România și din străinătate.

FIEdu vine cu un concept unic în România și în Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează și susține colaborarea la nivel național și internațional. Aducem împreună factori de decizie, directori de școli, cercetători din domeniul educației, profesori, părinți și copii. De asemenea, celemai recente descoperiri științifice și cele mai bune practici educaționale din lume devin accesibile publicului român, cu scopul de a putea fi implementate în școli spre beneficiul copiilor și al întregii societăți.

Anul acesta, evenimentul se bucură de prezența unor experți educaționali din trei țări: Finlanda, MareaBritanie și Statele Unite ale Americii.

Participanții la festival vor asista la discursuri inspiraționale, ateliere practice și lansări de carte

În perioada 9-10 iunie 2018, pasionații de educație vor putea lua parte la:

  • Sesiuni în plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiești
  • Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Europa și Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești
  • Gallery – Galeria de materiale si soft-uri educaționale din România și din străinătate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești
  • Youth Festival – Festivalul pentru copii și tineret – eveniment organizat de Fundația Seeding Knowledge, la care copiii care își însoțesc părinții la festival și nu numai pot participa gratuit – se vadesfășura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului

Printre temele ce vor fi dezbătute la Festival se numără: ce poate învăța România din reforma educațieifinlandeze, leadership educațional sustenabil, prioritizarea bucuriei în procesul de învățare și predare, educație juridică în școli, competențe digitale și rolul tehnologiei în educație, cum construim școlile precum niște comunități, impactul parteneriatelor și mobilităților internaționale asupra calității educației și inteligența emoțională în contexul educațional.

„Ne propunem același obiectiv ambițios în fiecare an: să aducem teme și activități care să vizeze intereselevariate ale tuturor actorilor din educație, să-i implicăm direct și să păstrăm o atmosferă de colaborare. Împreună putem face mult mai mult pentru educație decât separat, iar acesta este spiritul RevoluțieiPrietenoase în Educație“, declară Alexandra Anton, CEO FIEdu.

O noutate a acestei ediții constă în lansarea unui Studiu pentru fericirea elevilor din România, adresat exlusiv elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. Aceștia vor completa timp de o lună un chestionar onlinecu 16 întrebări, iar rezultatele studiului vor fi prezentate chiar de către elevi în cadrul FIEdu 2018.

„Noi, adulții implicați în educație, uităm deseori să-i întrebăm și pe elevi cum și-ar dori să arate școala, clasa, orele lor. Cu siguranță dacă i-am asculta mai des și i-am implica mai activ ar fi mult mai motivați, iar acest studiu vine să confirme faptul că elevii vor să fie consultați și vor să contribuie la un sistem educațional maiperformant“, susține Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Tema educației de calitate pe lista temelor de interes major

FIEdu își propune să schimbe discursul existent axat pe probleme cu un discurs bazat pe soluții. Conferința din 2015 și apoi FIEdu 2016 și 2017, având împreună peste 1000 de participanți, au adus notorietateAsociației Iubesc Ploieștii, creându-se premisele pentru a continua organizarea festivalului la Ploiești. Acestfapt denotă o reală nevoie de inovare a oamenilor care alcătuiesc sistemul educațional românesc.

Nu toți profesorii din România reușesc să ia parte la proiecte de mobilități de tipul Erasmus Plus. Astfel, înfeedbackul primit de la profesori, s-a făcut referire la faptul că și-au permis să ia parte la un eveniment de talie internațională fără să călătorească într-o altă țară și fără costuri exorbitante, ceea ce accelerează viteza cu care se instalează schimbarea în educație.

Programul integral al evenimentului este disponibil online la www.fiedu.ro.
Înscrierile se realizează exclusiv online, iar prețurile variază între 150 și 300 lei pentru cele două zile de festival.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.