fbpx

Editura Humanitas a vrut să aducă o librărie mobilă în Urziceni. Cum a fost refuzată de Primărie

Editura Humanitas a cerut Primăriei Urziceni acceptul pentru a aduce o librărie mobilă în localitate.

Primăria i-a trimis, însă, o adresă în care solicitarea era refuzată, pe motiv că ”pe raza localității funcționează librării”. În documentul trimis editurii, administrația din Urziceni precizează, de asemenea, că în oraș există și o bibliotecă municipală, iar școlile și liceele au biblioteci proprii. 

Răspunsul Primăriei Urziceni a fost postat pe Facebook, inițial, de Ionuț Trupina.

Reprezentanți ai editurii Humanitas au confirmat pentru Educație Privată că adresa este autentică.

Potrivit Eurostat, 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an, drept urmare avem cele mai puține librării pe cap de locuitor.

Mediile de promovare a cititului sunt din ce în ce mai restrânse, iar în ultima perioadă, cel puțin, cărțile au fost vândute pe internet. Restul canalelor de publicitate sunt ineficiente, fiind puține și destul de rar folosite de tineret și oamenii care muncesc zilnic.

Cele mai multe cărți citite an de an sunt cele din curicula școlară pe care elevii sau părinții lor le cumpără pentru a-și face treaba pentru școală.

1,3 milioane de români cumpără cărți, arată Eurostat, cu doar 6,5% persoane care an de an își reînoiesc biblioteca cel puțin cu o carte. Mai bine de 18 milioane de români nu citesc nici măcar o singură carte pe an, iar majoritatea persoanelor care se încadrească în procentul de 6,5% sunt femei.

Tot pe ultimul loc ne clasăm și când vine vorba de librării. Găsim 2 librării la suta de mii de locuitori, lucru ce ne plasează, din nou, pe ultimul loc în Europa, la numărul de librării pe cap de locuitor.

Editura Humanitas este unul dintre cei mai prestigioși actori de pe piața de carte din România.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.