fbpx

Dr. Cristian Apetrei: De ce ar trebui să vaccinăm copiii?

Photo 208908410 / Child Vaccine © Irina Tiumentseva | Dreamstime.com

Dr. Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, a explicat, pe pagina sa de Facebook, de ce vaccinarea copiilor este necesară.

Ce spune dr. Cristian Apetrei:

VACCINAREA COPIILOR
Știu că a scrie pozitiv despre vaccinarea copiilor este social suicide. Toată lumea are o părere, și majoritatea părinților din România i se opun categoric. De ce? Evident, deoarece au auzit la aproape toate televiziunile că SARS-CoV-2 nu afectează copiii. Și că vaccinul
prezintă riscuri. Și că există o conspirație mondială a… nu prea știu exact, care dorește… nu prea știu ce. Dar în orice caz, să ne asuprească și să ne ia libertatea. Nu e locul aici să discutăm despre ce libertate e vorba. Dar rămâne întrebarea esențială:
De ce ar trebui să vaccinăm copiii?
Realitatea este că virusul este mult mai puțin patogen la copii decât la adulții vârstnici cu comorbidități. Dar, după cum am spus în mod repetat, nici măcar la copii infecția cu SARS-CoV-2 nu este o plimbare la bulevard.
Vă postez această opinie a doi mari pediatri americani, mari experți în vaccinologie.
În primul rând, aceștia ne informează că, fără nici un dubiu, COVID-19 a devenit una din bolile copilăriei. Dacă la începutul anului 2020, copiii reprezentau în Statele Unite mai puțin de 3% din numărul total al cazurilor (în condițiile în care școlile erau complet închise), în momentul de față, mai mult de 25% din cazurile de COVID-19 sunt înregistrate la copii.
În Statele Unite, în grupul de vârste cuprinse între 5 și 11 ani (care include 28 de milioane de copii) au fost infectați aproximativ 2 milioane (din totalul de 6 milioane de cazuri de infecții la copii). În Octombrie 2021, s-au infectat 100,000 de copii pe zi. Zeci de mii de copii au fost spitalizați, în condițiile în care mai mult de o tremie din ei nu aveau nici o afecțiune clinică preexistentă. Câteva mii de copii au ajuns în terapie intensivă, iar 700 au murit de COVID-19. Pare un număr foarte mic, și poate că și este prin comparative cu cifrele de la adulți. Cu toate astea, acest număr plasează COVID-19 între primele zece cauze de mortalitate infantilă în Statele Unite.
PÂNĂ ÎN PREZENT, NICI UN COPIL NU A MURIT ÎN URMA ADMINISTRĂRII VACCINULUI.
Este adevărat că trialul clinic la copii a fost mult mai limitat decât cel de la adulți. Este adevărat că miocardita a fost developată numai urmare a vaccinării de masă. La adulți, în studiile post-autorizare, miocardita a survenit cu o frecvența de 5/1,000,000, cu variații dependențe de vârstă și sex ajungând la 1/10,000 la bărbații tineri
Dar nu trebuie uitat: miocardita indusă de vaccin este ușoară și autolimitata, substanțial diferită de efectele cardiovasculare ale COVID-19 sau de sindromul inflamator multisystem (MIS-C) care implică disfuncții cardiace severe și necesită AȚI. Și care survin la copii. Peste 5,500 de copii din Statele Unite au dezvoltat MIS-C.
Atât în Israel, cât și în Statele Unite, incidența miocarditei la copii de 12-15 ani a fost mai mică decât la adulții de 16-25 de ani. Se așteaptă că la copiii mai mici de 12 ani, incidența miocarditei să fie și mai mică, deoarece ei primesc doar o tremie din doză.
Și concluzia studiului este cea din box, așa cum a fost publicată ea de Science pe social media. Am să o postez și eu, da am să dau și traducerea, pentru că mesajul să fie cât se poate de clar și nimeni să nu poată spune că n-a auzit:
“Unii părinți sunt, pe bună dreptate, îngrijorați cu privire la vaccinarea copiilor lor. Cu toate astea, o opțiune de a nu vaccina copilul nu este o opțiune lipsită de riscuri; mai curând este o opțiune de a lua un risc diferit, și mult mai serios”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.