fbpx

DOCUMENT Cum se va face echivalarea probelor lingvistice și digitale la Bacalaureat – Metodologie

Photo 117076432 / Laptop © Fizkes | Dreamstime.com

Educație Privată publică, în premieră, Metodologia pottivit căreia se va face echivalarea probelor lingvistice și digitale la Bacalauteat.

Documentul poate fi accesat aici:

metodologie_echivalare_recunoastere_probe_competente_bacalaureat_2023

Un proiect de OUG care reconfigurează Bacalaureatul în contextul grevei generale a fost propus de Ministerul Educației și pus în dezbatere publică. Acesta care propune echivalarea probelor de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a celor digitale și a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pentru examenul de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei a transmis un comunciat de presă în care precizează că probele orale se echivalează în 7 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

„La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, potrivit comunicatului.

Ministerul mai precizează că „în anul școlar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează. Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă.”

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.