
Svetlana Milencovici, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Arad, a explicat, la Digi 24, ce este fobia școlară, o un fenomen cu care unii elevi se confruntă.
„Prima dată părintele, la fel ca și dascălul, suspiciază copilul de chiulangită cronică, nu vrea copilul să meargă la școală pentru că nu vrea, dar nu e așa, suferința, fobia școlară sau refuzul școlar e o suferință reală și accentuată și copiii aceștia chiar nu se simt bine”, a afirmat directorul CJRAE Arad, la Digi 24.
„De regulă, apar probleme care țin de alimentație, copilul are diaree, copilul vomită sau refuză să se alimenteze, apare un plâns în orice moment al zilei, în mod special, atunci când trebuie să meargă la școală. Își limiteaza, într-adevar, interacțiunile sociale. Cu foarte mare greutate intră în activități care implică și alți copii”, a adăugat Svetlana Milencovici.
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Arad, Marius Gondor, a declarat, pentru AGERPRES, că 16 cazuri de fobie școlară sunt diagnosticate în județ, iar unii dintre acești copii sunt nevoiți să învețe acasă.
”Avem copii care își desfășoară școala la domiciliu, peste 90, din diferite motive. Sunt copii ai învățământului special, care au probleme locomotorii sau neuromotorii, dar avem și copii care sunt diagnosticați cu fobie școlară. În acest moment, avem 16 elevi diagnosticați cu fobie școlară și care sunt supuși unui tratament sau învățământului la domiciliu”, a spus Gondor, potrivit sursei citate.