fbpx

Directorul celui mai mare colegiu din Suceava, fost sportiv de performanță, a murit din cauza COVID-19

Foto: monitorulsv.ro

Renato Tronciu, directorul celui mai mare colegiu din Suceava, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, a încetat din viaţă la numai 54 de ani, după ce fusese depistat pozitiv la testul COVID, anunță Mediafax.

Renato Tronciu, care avea şi boli asociate, a murit în Spitalul Judeţean Suceava, unde fusese internat pe 15 septembrie.

Pe 18 septembrie, Renato Tronciu, aflat pe patul de spital, acorda un ultim interviu în care declara că a hotărât să se testeze după ce a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, dar şi fiindcă începuse să se simtă rău. Renato Tronciu şi mare parte dintre colegii săi s-au testat în cadrul unui program derulat de Primăria Suceava, care i-a anunţat pe toţi angajaţii şcolilor din municipiu că testele le vor fi decontate.

Renato Tronciu a fost și sportiv de performanță. Într-un intgerviu acordat, recent, publcației Jupânu’, el declara:

”Prima dată am vrut să mă fac medic. Eram în gimnaziu, mama mea lucra la Farmacia nr. 53 (farmacia din „Areni”, cea de la blocul lamă – n.r.), era foarte căutată pentru că nu erau medicamente. Asociam sistemul sanitar cu activitatea mamei, ziceam că poate voi reuși să fac bine oamenilor. Ulterior mi-am schimbat opțiunea, am dat terminat școala de muzică la clasa de pian, am făcut Liceul Pedagogic, liceul la care sînt și acum și am fost dintotdeauna. Este liceul la care a profesat și tatăl meu. Liceul la care a învățat și soția mea. Liceul unde a învățat și copilul meu, liceul la care au învățat și toți nepoții mei. Deci sînt legat cu tot sufletul de această instituție.

Am făcut școala de muzică, am terminat clasa a opta, din păcate atunci nu era liceu de muzică pentru a continua. Trebuia să fi mers la liceul de muzică din Iași. Era depărtarea de părinți şi nu am luat varianta în considerare. Am mers la Liceul Pedagogic din Suceava, unde se făcea muzică, chiar pe instrument. După ce am terminat liceul, prin clasa a XI-a, am început sportul de performanță, aveau nevoie de un al patrulea om la ștafetă și aveam timpii. Tatăl meu era tot profesor de educație fizică.
Eu făceam probe de viteză și lungime. Am intrat într-o ștafetă unde am luat un titlu național.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.