fbpx

Directoare de liceu din Sinaia îl acuză pe primar că a găsit o soluție să fie dată afară. Replica primarului: Are mari probleme

Fosta directoare a Colegiului „Mihai Cantacuzino” din Sinaia, exclusă anul trecut din PNL pe motiv că „se prezintă drept ofițer SRI sub acoperire care deține acces la informații clasificate și dosare penale”, îl acuză pe primar că a găsit o soluție să fie dată afară prin restructurarea școlii, relatează Libertatea.

Aurora Arieșan, fosta directoare a Colegiul „Mihai Cantacuzino” din Sinaia, care manageria toate unitățile de învățământ din oraș, și consilieră locală, îl acuză pe primarul localității că „a găsit o soluție de a mă da jos din funcție”. Vlad Oprea, primarul stațiunii Sinaia, neagă acuzațiile și spune despre aceasta că „are mari probleme”.

92 de profesori de la Colegiul „Mihai Cantacuzino” din Sinaia au semnat o scrisoare către Ministerul Educației pentru a deschide o anchetă pentru stabilirea „motivelor reale” pentru care au fost despărțite școlile, după cum Educatie Privată relata în octombrie 2022. Fosta directoare spune că motivul reorganizării școlii este legat și de intenția sa de a candida la alegerile locale anul viitor. 

„Această reorganizare a fost clar făcută pentru a-mi pierde contractul de management”, spune fosta directoare. Vlad Oprea motivează că „au avut loc mai multe lucrări de modernizare și de extindere și pentru că au devenit mult mai puternice și nu mai puteau fi conduse de un singur manager”. El mai spune și că „a fost un management foarte prost”.

„Niciodată separarea unităților de învățământ nu are legătură cu o persoană. Este vorba despre ce e mai bine pentru copii și cu siguranță se va vedea că măsura pe care eu am propus-o și consiliul local a aprobat-o este cea bună”, se apără primarul de acuzațiile fostei directoare, potrivit Libertatea.

Ca exemplu al „managementului foarte prost”, Vlad Oprea spune că iarna trecută, elevii de la liceu nu au avut căldură două luni, iar acest lucru nu a fost semnalat de către conducerea școlii. „Era din cauza lucrărilor care se făceau acolo, dar acele lucrări se puteau amâna”, mai spune el. „Nu i-a păsat absolut deloc de educație, de ce se întâmpla acolo”, mai spune Oprea despre fostul manager al școlilor.

Potrivit Legii învățământului preuniversitar, unităţile de învăţământ de stat „pot fi supuse procesului de reorganizare, în cazuri justificate”. Acest lucru se poate face pentru „asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională, a eficientizării şi asigurării/menţinerii standardelor ridicate în furnizarea de servicii educaţionale”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.