fbpx

Digi 24: 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile din meditații. Ce sume au declarat

Photo 126500356 / Money © Nopparat Khokthong | Dreamstime.com

Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile din meditații.  Impozitele virate la stat s-au ridicat la 47 de milioane de lei, potrivit datelor obținute în exclusivitate de Digi24.

La nivel național sunt peste 200.000 de cadre didactice, dintre care doar 7.400 au raportat până în prezent la ANAF veniturile obținute din meditații, precizează jurnaliștii Digi24. Sumele sunt de ordinul zecilor de mii de lei, sau chiar euro în unele situații.

La regionala ANAF Cluj-Napoca s-a înregistrat cel mai mare număr de profesori care au declarat veniturile obținute din meditații, 1.415 mai exact.

Foarte mulți au raportat și la direcția regională din Brașov – peste 1.200.

Iar în Capitală, aproximativ 1.300 de profesori au declarat banii obținuți din activitatea desfășurată în afara orelor de curs.

La regionala ANAF Galaţi, aproximativ 5 milioane de lei raportaţi au fost obţinuţi din meditaţii, iar pentru această sumă au ajuns în vistieria statului 2,6 milioane de lei, achitaţi prin taxe şi impozite.

La regionala ANAF Craiova, venitul net înregistrat a fost de 3,8 milioane lei şi au fost încasaţi din taxe şi impozite 2,1 milioane de lei.

În București, sumele declarate, obţinute din meditaţii, depăşesc 23 de milioane de lei, pentru care statul a încasat din taxe şi impozite aproximativ jumătate din sumă.

Dacă facem un top al venitului mediu net pe care l-a obţinut un profesor din meditaţii, Bucureştiul este pe primul loc. Aici, un dascăl a încasat peste 17.000 de lei. Pe locurile 2 şi 3 sunt profesorii care au declarat veniturile din meditații la regionalele ANAF Braşov şi Timişoara.

Campion este însă un dascăl din Arad, care a declarat că a obținut anul trecut aproape 300.000 de lei, adică în jur de 60 de mii de euro, iar un alt cadru didactic din Timișoara, a declarat venituri de circa 10.000 de euro, potrivit președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, ieri, că va fi înființată o comisie națională de inspecție, a cărei misiune va fi verificarea respectării legislației cu privire la meditații.

”În momentul de față, Ministerul Educației nu deține atribuții de control din acest punct de vedere, „însă va exista o comisie națională de inspecție școlară care va avea ca obiectiv exact respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională”, a declarat Cîmpeanu, la Podcastul Observator.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.