fbpx

Diana Trujillo a ajuns în SUA cu 300 de dolari și fără să știe engleză. Acum e în echipa Perseverance

Foto: NASA

Caleña Diana Trujillo a ajuns singură în Statele Unite, venind din Columbia, la vârsta de 17 ani, fără să știe limba engleză, cu 300 de dolari în buzunar și un prim obiectiv clar: să nu moară de foame. Acum, este în echipa NASA care a realizat brațul robotic al roverului Perseverance, dar și alte dispozitive incluse în echipamentele acestuia.

”Îl văd ca pe un vis care nu avea să se întâmple niciodată, dar cumva se întâmplă. Am venit în Statele Unite când aveam 17 ani. Nu știam engleza și am ajuns să caut o modalitate de a învăța limba, de a putea plăti pentru facultate și, în cele din urmă, de a studia ceva legat de oamenii pe care i-am văzut care lucrau la NASA. Am lucrat la un program pentru a transporta marfă la Stația Spațială, apoi la misiunea Curiosity și acum la Marte 2020 și uneori nu îmi vine să cred, când mă gândesc că nu aveam nimic și nici nu știam limba”, a povestit Diana Trujillo, într-un interviu acordat CNN Spanish.

Acum, ea lucrează în echipa NASA  care a proiectat și examinat brațul robotic și cele două instrumente numite Pixl și Sherloc. Acestea sunt instrumentele care ne vor arăta și vor afla dacă a existat viață pe suprafața lui Marte.

Ea a povestit cum și-a descoperit interesul pentru astronomie: ”Locuind în Columbia în anii 80, unde a existat foarte multă violență, privind către spațiu și privind cerul, este ceva care oferă o pace, indiferent de locul în care te aflai. Te întinzi pe podea, te uiți la stele și la cerul înstelat. Este doar spectaculos și pasiv și nu vezi stelele lovindu-se. Așa că m-am întrebat întotdeauna cum funcționează, cum este posibil ca stelele, planetele să coexiste împreună și să nu fie haos? Și de aici a început pentru mine”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.