Bucharest Science Festival (ajuns la cea de-a douăsprezecea ediție) își deschide porțile între 25 și 29 septembrie, având ca temă principală „Apărătorii Planetei”. Festivalul propune o serie de evenimente spectaculoase și interactive, menite să informeze și să inspire publicul cu privire la rolul esențial al științei și tehnologiei în protejarea planetei și a comunității.
În colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Festivalul deschide o fereastră inedită asupra activității acelor oameni care sunt mereu gata să intervină în cazul unor urgențe medicale, la incendii sau pentru a ne proteja de dezastre naturale. O echipă de profesioniști dedicați, pasionați de interacțiunea cu publicul, vor prezenta o mulțime de echipamente și tehnologii fascinante. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă și să înțeleagă aspecte din culisele intervențiilor de urgență și ale siguranței publice, ascultând povești captivante și detalii din spatele scenei, rareori accesibile publicului larg.
În plus, vă invităm la o întâlnire cu Ioana Lung, Earth Observation Programme Communication Officer în cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA), invitată specială a festivalului. În cadrul evenimentului „De gardă în jurul Pământului” (28 septembrie, ora 17:00, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa), Ioana va susține o prezentare despre modul în care tehnologia și știința contribuie la apărarea planetei noastre. De asemenea, vom discuta despre rolul sateliților și al sistemelor de monitorizare în detectarea și prevenirea amenințărilor globale.
Evenimentele din cadrul festivalului sunt interactive și educative, adresându-se publicului de toate vârstele. Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.
Sub tema „Apărătorii Planetei”, Bucharest Science Festival 2024, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Planeta Științei, își propune să aducă știința și tehnologia mai aproape de public, evidențiind modul în care acestea contribuie la siguranța și protecția planetei și a comunităților noastre, prin evenimente de calitate, care stârnesc curiozitatea și promovează cunoașterea.