fbpx

Deputați pentru o zi, elevii au dezbătut în Parlament fenomenul hărțuirii

foto: facebook.com/OanaToiuUSRPLUS

30 de liceeni au fost deputați pentru o zi în cadrul programului „Deschidem Parlamentul pentru TINEri”. Elevii au dezbătut măsurile ce sunt necesare pentru a diminua fenomenul hărțuirii, care îi vizează în mod direct, și și-au susținut opiniile.

„Tema de luna aceasta, aleasă de ei, a fost bullying-ul și hărțuirea online, fenomene care în mod evident sunt mai accentuate la persoanele de sex feminin. Nu m-a surprins deloc alegerea lor, conștienți fiind de răspândirea fenomenului în rândul adolescenților. Am dezbătut ce se întâmplă în cele 10 minute de pauză, în care 1 din 4 copii din școlile românești este victimă a bullying-ului, în mod repetat.

Avem nevoie de aceste voci și este important să le oferim tinerilor oportunitatea de a se face auziți. Comisia pentru tineret și sport este locul unde încurajăm tinerii să-și expună problemele și în același timp, locul în care îi încurajăm să propună soluții și să construiască drumuri pentru un viitor mai bun. Mulțumiri speciale doamnei profesoare Amalia Stoian care a înscris și coordonat elevii din clasa dumneaei de la Colegiul Național „Ion Neculce”, spune Oana Țoiu, deputat USR, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Elevii participanți au fost de la: Colegiul Național „Ion Neculce”, Liceul Teoretic „George Călinescu” București, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „I.L. Caragiale” București, Colegiul Național „Mihai Eminescu” București, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din București și Colegiul Național „Sfântul Sava”.

Lansat de Ziua Internaţională a Tineretului, programul „Parlamentul pentru TINEri” își propune ca, o dată pe lună, elevii de gimnaziu şi de liceu să devină deputaţi pentru o zi, să dezbată şi să voteze propuneri de legi şi amendamente proprii într-un exerciţiu non-formal prin care este simulat procesul legislativ la Comisia pentru Tineret şi Sport.

Ședinţele de simulare vor avea loc în Parlament şi în format hibrid cu echipe de 16-20 de persoane similare dimensiunii reale a comisiilor. Înscrierile pot fi individuale sau cu clasa și pot fi făcute de către elevi sau profesori.

Anchetă Salvați Copiii: Jumătate dintre elevi, victime ale bullying-ului. Un sfert admit că au fost agresori

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.