
Demisia președintelui Klaus Iohannis complică planurile de reformă din sistemul de învățământ, inclusiv elaborarea noilor planuri-cadru, spune ministrul Educației și Cercetării, Daniel David.
Prezent în emisiunea „Academia Europa FM”, moderată de Marcel Bartic, ministrul a subliniat că trebuie să analizeze atent situația pentru a se asigura că factorul politic nu va afecta procesul decizional.
„Ce s-a întâmplat în această seară sigur că complică lucrurile și trebuie să mă gândesc foarte bine, fiindcă pentru mine este important ca planurile-cadru să fie dezbătute de profesioniști pe baza principiilor legate de științele educației”, a spus Daniel David la Europa FM. El a explicat că aceste planuri sunt esențiale pentru reforma învățământului, iar orice instabilitate politică poate afecta dezbaterile și implementarea acestora.
Referindu-se la impactul proiectului „România Educată”, inițiat de Klaus Iohannis, ministrul a afirmat că este prea devreme pentru a trage concluzii definitive.
„Adevărul este că nu știm și cine spune că este un succes sau un eșec eu cred că greșește. Deocamdată, proiectul președintelui Iohannis s-a exprimat la nivel legislativ, dar avem nevoie de o mulțime de acte subsecvente. Vom vedea – probabil într-un an, doi – care este impactul”, a explicat Daniel David.
Ministrul a recunoscut că instabilitatea politică poate avea un efect negativ asupra planurilor de reformă. „Am început acest demers gândind că până în 6 martie, când ar trebui să încheiem dezbaterile, lucrurile o să fie relativ așezate într-o normalitate politică instabilă, dar totuși destul de așezată în instabilitatea sa. Ce s-a întâmplat în această seară, sigur că complică lucrurile”, a afirmat David.
Ministrul Daniel David a subliniat necesitatea unei analize atente a situației actuale pentru a asigura continuitatea și coerența politicilor educaționale, indiferent de schimbările politice.