fbpx

De câtă activitate fizică au nevoie copiii și adolescenții, în fiecare zi – recomandările CDC

Photo 199978499 / Children Sport © Yelizaveta Tomashevska | Dreamstime.com

Poate că există puține șanse ca fiul sau fiica ta să devină următorul David Popovici sau Cristina Neagu. Iar asta nu e deloc o problemă. Dincolo de cultura campionilor, sportul este, în primul rând, o parte esențială din rutina pentru o viață sănătoasă. Și câtă vreme activitatea fizică face parte în mod constant din viața sa, de la cele mai mici vârste, copilul tău are o șansă poate mai importantă decât orice trofeu: să se dezvolte armonios și să crească sănătos. 

Este adevărat, programul aglomerat face lucrurile să devină mai complicată. Multe ore de școală, poate și meditații, eventual și un hobby din alt domeniu. Toate acestea sunt argumente reale pentru lipsa de timp acordat sportului, însă ele nu schimbă realitatea: activitatea fizică este absolut necesară pentru sănătate. 

Specialiștii de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA au calculat de câtă activitate fizică au nevoie copiii și adolescenții, în fiecare zi. Te sfătuim să ții cont de recomandările lor și, fără pretenția de a avea un copil campion, să consideri aceste intervale de timp acordate sportului unul dintre cele mai mari beneficii pe care i le poți oferi copilului tău.

Iată recomandările CDC:

Cantitatea de activitate fizică de care au nevoie copiii depinde de vârsta lor. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani trebuie să fie activi pe tot parcursul zilei. Copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani trebuie să fie activi timp de 60 de minute în fiecare zi.

Recomandări pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani

Să fie activi fizic pe tot parcursul zilei pentru a crește și a se dezvolta armonios.
Adulții ar trebui să încurajeze copiii să fie activi atunci când se joacă.

Recomandări pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani

60 de minute sau mai mult de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă în fiecare zi.
Activitate aerobă: Majoritatea celor 60 de minute zilnice ar trebui să includă activități precum mersul pe jos, alergarea sau orice altceva care le face inima să bată mai repede. Cel puțin 3 zile pe săptămână ar trebui să includă activități de intensitate viguroasă.
Întărirea mușchilor: activități precum escaladă sau flotări, cel puțin 3 zile pe săptămână.
Întărirea oaselor: Activități precum sărituri sau alergare, cel puțin 3 zile pe săptămână.

Iată și câteva sfaturi importante de la Alin Popescu, medic primar Medicină Sportivă:

Seria de articole ”Sportiv de mic” este susținută de Alinan OSTART Complex  de la FITERMAN PHARMA.
Sursă foto: https://www.dreamstime.com/child-fitness-twins-kids-running-stadium-track-city-park-training-children-sport-healthy-lifestyle-outdoor-child-fitness-image199978499

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.