Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a afirmat, la emisiunea „România în Direct” de la Europa FM, că meditațiile reprezintă o practică frecventă și în alte țări. „Meditațiile trebuie încurajate. Este foarte limpede acest lucru”, a spus Daniel Funeriu
”Nu este nimic rău cu meditațiile. Profesorul câștigă un ban în plus muncit, iar elevii dobândesc mai multă cunoaștere, nu văd ce este rău pentru societate. Repet, ceea ce este rău este promiscuitatea care este uneori asociată cu meditațiile: profesorul nu-și dă silința la clasă să predea chiar atât de bine pentru a avea clientelă ulterior”, a spus Funeriu, la Europa FM.
„Copiii care au meditații cu profesorii de la clasă pur și simplu au note mai mari după aceea. Profesorii de la medicină care au o adevărată industrie de meditații ca să sugereze viitorilor studenți examinați ce examene vor fi și așa mai departe”, a adăugat fostul ministru.
”Am trăit în multe țări, am lucrat în multe țări, Franța, Anglia, Statele Unite, Japonia. Au industria meditațiilor mult mai mult dezvoltată decât în România”, a mai spus Daniel Funeriu.
El susține că statul ar trebui să încurajeze meditațiile și o să vă spun cum: în două moduri:
”Administrativ, statul ar trebui să spună simplu: declari la final de an cât ai câștigat din meditații, îți luăm 10% și la revedere.
Statul ar trebui să finanțeze meditațiile dând vouchere de meditații copiilor celor mai săraci. Statul acesta dă vouchere pentru orice: pentru mașini de spălat, pentru rable, pentru vacanțe, dar statul nu se gândește să investească în ce are mai de preț.”