Cum este afectată sănătatea părului de diete, stres și produsele de styling

207223173 © Olha Karpovych | Dreamstime.com

Toată lumea vorbește despre faptul că un mod de viață echilibrat îți poate susține o stare bună de sănătate, inclusiv păstrarea părului într-o cantitate și formă dorite. Concret, despre cum influențează dietele și stresul starea capilară, care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății părului, puteți afla parcurgând textul de mai jos.
diete stres

Iată câteva moduri în care dietele  și stresul pot influența firele de păr:

### Dietele:
# Nutrienți esențiali: Părul are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a crește sănătos. Deficiențele de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina D, vitamina E, fier, zinc și proteine, pot duce la căderea părului și la păr fragil.

# Proteine: Părul este format în principal din keratină, o proteină. O dietă săracă în proteine poate afecta structura și forța părului.

# Acizi grași Omega-3: Aceștia contribuie la sănătatea scalpului și la hidratatea părului. O dietă sărăcă în acizi grași esențiali poate duce la un păr uscat și fragil.

# Hidratarea: Consumul insuficient de apă poate duce la deshidratarea organismului, ceea ce se poate reflecta în sănătatea părului, făcându-l să pară tern și lipsit de vitalitate.


Doctor Fiterman MINOXICAPIL spray pentru femei și bărbați are acțiune multiplă împotriva căderii părului: hrănește și stimulează micro-circulația la nivelul părului; protejează și combate căderea părului; restructurează, intensifică activitatea celulară și creșterea firului de păr; densifică, mărește densitatea și numărul firelor de păr; fortifică, ancorează firul de păr.


Despre diete, stres, somn puțin și prost, la care adăugăm și o sumedenie de produse de styling, cu Dr. Mihai Lupu, medic specialist dermato-venerolog și estetică dermatologică. El ne explică cum afectează acestea sănătatea părului. Pe Dr. Mihai Lupu îl puteți urmări și pe canalul său de YouTube, ‪@DrMihaiLupu‬


### Stresul:

# Căderea părului: Stresul cronic poate duce la diverse tipuri de cădere a părului, care se manifestă prin pierderea masivă a părului în urma unei perioade de stres major.

# Schimbări hormonale: Stresul induce modificări hormonale în organism, ce pot afecta ciclul de creștere a părului, contribuind la subțierea acestuia.

# Inflamație: Stresul poate duce la un răspuns inflamator în organism, care poate afecta sănătatea scalpului și a rădăcinilor părului.

# Obiceiuri nesănătoase: Persoanele aflate sub stres pot adopta obiceiuri alimentare nesănătoase, pot consuma mai puține nutrienți sau pot recurge la fumat și consum de alcool, toate având un impact negativ asupra sănătății părului.

Dacă le cele de mai sus adăugăm și folosirea incorectă a cosmeticelor sau produse de styling de slabă calitate, cu siguranță sănătatea părului va fi grav afectată. E adevărat că produsele de styling pot îmbunătăți aspectul părului, dar este important să le folosești cu moderație și să acorzi atenție ingredientelor pentru a menține sănătatea acestuia.

Așadar, pentru a menține părul sănătos, este important să avem o dietă echilibrată, bogată în nutrienți esențiali și să gestionăm nivelul de stres prin metode precum exercițiile fizice, meditația sau terapiile de relaxare. Astfel, putem promova nu doar sănătatea părului, ci și a întregului organism.

Dacă încă nu ți-ai pierdut părul, poate merită să citești cum poți să-l protejezi:

Cum prevenim căderea părului: consultație, tricoscopie, diagnostic, tratament

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.