fbpx

Cristi Danileț: Oare există vreo legătură între 50% profesori cu note peste 7 şi 45% elevi analfabeţi funcţional?

Judecătorul Cristi Danileț a comentat, astăzi, rezultatul concursului de titularizare, la care mai puțin de jumătate dintre candidați au obținut note peste 7 la proba scrisă.

Danileț se întteabă retoric dacă există vreo legătură între numărul mare de cadre didactice care nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a promova examenul și numărul mare de elevi analfabeți funcțional din România.

Ce spune magistratul: 

Cum stăm cu rezultatele la titularizare? Acel concurs pentru profi unde trebuie să obţină minim nota 7…

Oare e adevărat că din 10 candidaţi:
– cinci candidaţi au reuşit să obţină peste nota 7 şi îşi vor ocupa locul dorit de profesor,
– trei candidaţi de abia au obţinut nota între 5 şi 7 şi vor fi cel mult profesori supleanţi,
– doi candidaţi au obţinut nota sub 5, adică nu au luat concursul?

Vorbim de acel sistem care doreşte reformarea ţării, unde profesorii se doresc stindarde ale schimbării societăţii, care vor să fie plătiţi mai mult şi mai bine, nu?! Ei bine, şi eu îmi doresc astea. Dar nu pot să nu mă întreb: oare există vreo legătură între 50% profesori cu note peste 7 şi 45% elevi analfabeţi funcţional?

 

Danileț se întteabă retoric dacă există vreo legătură între numărul mare de cadre didactice care nu au reușit să obțină punctajul necesar

4 comments

  1. Udrea spune:

    Un comentariu ce nu-i face cinste domnului Danilet. Este usor sa vorbesti cand ai un salariu foarte mare format din 5 cifre(18000 lei) si cand ai facut legi sa obtii o pensie tot de 5 cifre. Profesorul are un salariu din 4 cifre. Cel mai mare salariu incepe cu cifra 4 si are 4 cifre.

  2. BIRO G. ALBERT spune:

    Nimic nu se va schimba fără centre independente de recuperare pe care elevii le pot frecventa gratis. …Secretul constă în diagnoza corectă, abordarea interdisciplinară a materiilor cuprinse în sistemele de evaluare, integrarea metodelor enactive, auditive şi vizuale…Centrele trebuie să aibă laboratare multifuncţionale, permiţând testări şi asistenţă dirijată de mijloace inteligente /smart board+software adecvat/….Elevii să fie trataţi individualizat, actiunea educativ-formativă să se exercite în zona proximă de dezvoltare intelectuală a individului… BGA

  3. Maria spune:

    In primul rând, cred că trebuie regândită bibliografia pentru unele discipline și aici mă refer la bibliografia la Literatura română pentru învățământ preșcolar/ educatoare. Eu nu văd nicio legătură cu învățământul preșcolar a operelor: Moara cu noroc, Testament, Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, Leoaică tânără,iubirea, O scrisoare pierdută…etc. opere pe care le regăsim în bibliografia pentru bacalaureat. Ce relevanta au pentru preșcolari?Care sunt valențele educative din aceste opere pentru
    copii, în măsura în care,nu se pot aplica in nicio activitate la grupă ? De ce nu este aceeași bibliografie ca la definitivat educatori,unde predomină poveștile,povestirile, schița,fabulele,poeziile …?
    Consider că fiecare cadru didactic din inv.primar și preșcolar a trecut prin această bibliografie , la examenul de bacalaureat!
    In al doilea rând,de ce nu se dorește codificarea candidaților la titularizare,ca la examenele de bacalaureat….etc? De ce nu se aplica GDPR și în acest caz?Tocmai,pentru umilirea lor de către astfel de oameni,ca cel care a scris mai sus,despre notele profesorilor?
    Este o vorbă în popor:,, râde ciob,de oala spartă „!!!
    Extraordinar! Tocmai dânsul comentează????

  4. Amalia spune:

    Pana nu cum mult timp in urma il admiram pe dl. Dănileț. Dar ultimele atacuri la adresa profesorilor nu ii face cinste. Sunt profund dezamagita de punctul de vedere obtuz al dumnealui. Iar revenind la subiectul articolului. Cati din candidatii cu note sub 7 credeti ca intra in sistemul de invatamant? Sau credeti ca posturile care sunt ocupate de acei profesori au fost dorite cumva de altii cu note mai mari? Mai mult stiu doua scoli in localitate unde cu doi ani in urma pe catedra de informatica si tic nu gaseau profesor calificat. La una din scoli a ajuns un profesor necalificat iar pe celalat candva in noiembrie in sfarsit au gasit un student. Deci despre ce vorviti dl. Judecator?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.