de Marcel Bartic, profesor de istorie
„Crezi că credința în Dumnezeu te ajută să depășești necazurile? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 1 (fragmentul din „Lampa cu căciulă”)”.
Asta a fost una dintre cerințele pe care elevii din județul Bacău au primit-o la simularea Evaluării Naționale la limba română.
Încerc eu câteva variante de răspuns:
a) Da, mă ajută, Dumnezeu e mare și bun, când mă rog Lui trec de toate necazurile, inclusiv de subiecte tâmpite cum este cel de față.
b) Nu, nu mă ajută, m-am rugat fierbinte astăzi dimineață să nu-mi pice vreun subiect idiot la simulare dar uite că n-am noroc, ce să-i faci, Dumnezeu e în concediu, probabil are telefonul închis.
c) În primul rând, eu nu am necazuri, am provocări iar pentru asta caut soluții nu ajutor din partea lui Hungu Bungu. Necazuri au domnul sau doamna aia care a formulat subiectul, uitând că prozelitismul religios este interzis în unitățile de învățământ.
PS: Vă rog să-mi dați două puncte din oficiu pentru farmecul personal.
PPS: Eu am pus guma aia de mestecat pe scaunul de la catedră drept pentru care vă rog să mă scuzați. Pionezele s-au consumat la simularea de la matematică.
credința în Dumnezeu
Dle Marcel Burtic, profesor de istorie.
Daca maine dimineata copilul tau este accidentat mortal mergand la scoala si va ajunge in coma, te asigur ca nu mai e provocare, ci un mare necaz. Sa te fereasca Dumnezeu de astfel de momente.
Dar indiferent ca e necaz sau provocare, credinta poate fi un stimul pentru gasirea unor solutii.
Nu inteleg de ce v-ati atacat in halul acesta.
Nu mi se pare ca e vorba de prozelitism religios aici.
Probabil ati fi vrut ceva legat de ideologia de gen.
Cu respect,
Un coleg, tot de istorie!!!!
În primul rand formularea…crezi ca credință….probabil a fost gândită de un profesor de matematica..
Înțeleg ca a fost evaluare/simulare, probabil ptr clasa 8a….deci cam ce necazuri ar putea avea un copil de 13-14 ani?
Și uite așa ajung copiii noștrii cretinortodocși la maturitate și mari amatori de pupat ciolanele și icoane ( că să le meargă bine chipurile 😉)