fbpx

Conferința „7 Ateliere Aletheea – un exercițiu de imaginație despre educația pentru viitor”

Școala Privată Aletheea organizează sâmbătă, pe 25 mai, cea de-a IV-a ediție a conferinței naționale dedicate profesorilor. Evenimentul din acest se desfășoară sub titlul „7 Ateliere Aletheea – un exercițiu de imaginație despre educația pentru viitor” și are loc la Hotel Ramada Parc din București, în intervalul orar 09.30-18.00.

 

Unul din rolurile active pe care Școala Aletheea și le-a asumat încă de la deschidere este acela de a împărtăși anual bunele practici cu colegii din branșă. Pornind de la premisa că „o altfel de generație are nevoie de un alt fel de educație”, profesorii Școlii Aletheea, împreună cu invitații lor, vor prezenta în cadrul conferinței aplicații practice și experiențe educaționale care să îi inspire și pe alți profesioniști din domeniu în activitățile desfășurate cu copiii.

 

Conferința va fi moderată de Ada Roseti, fost Director de Programe al Discovery Europa Centrală și de Est, în timp ce gazda evenimentului va fi Mihai Stamatescu, Director Educațional pentru ciclul gimnazial al Școlii Aletheea. Printre invitații evenimentului se numără scriitorul și editorul Alexandru Mironov, conferențiarul Oana-Chelaru Murăruș, profesorul universitar și redactorul șef al revistei Observator Cultural, Carmen Mușat – ambele de la Facultatea de Litere a Universității București, profesorul universitar Anca Nedelcu de la Facultatea de Științele Educației din București, co-fondatorul Asociației Aspire, Ruxandra Manea și reprezentantul Microsoft, Robert Pufan, Channel Sales Executive în cadrul companiei.

 

Școala Aletheea propune elevilor şi părinţilor acestora practici educaţionale care au ca scop pregătirea copiilor pentru un viitor imprevizibil, confuz, imediat, dar şi plin de promisiuni, speranţe şi vise și îi invită pe toți participanții la conferință să reflecte împreună la următoarea provocare a viitorului: dacă scopul educaţiei, din neolitic și până astăzi, a fost pregătirea pentru roluri sociale şi formarea valorilor culturale și morale, care sunt rolurile sociale și valorile viitorului?  

 

Alte întrebări care aşteaptă un răspuns în cadrul celor „7 Ateliere Aletheea” sunt:

  1. Cantitate sau aprofundare în educaţie?
  2. Acumulare sau construcţie a cunoaşterii?
  3. Evaluare formativă sau bazată pe teste-grilă?
  4. Utilitate sau explorarea lumii şi dezvoltarea spiritului uman?
  5. Tehnologie, STEM sau dimensiune umană în educație?
  6. Educaţie uniformă sau individualizată?
  7. Cunoaștere transdisciplinară sau educaţie fragmentată pe discipline?

 

Informații detaliate despre Conferința „7 Ateliere Aletheea” regăsiți aici: https://www.aletheea.ro/7-ateliere-aletheea.

 

Școala Aletheea este una dintre cele mai moderne școli private din București, înființată în 2014 printr-o inițiativă privată. Sistemul educațional Aletheea este bazat pe curriculumul naţional românesc, aplicat printr-un program personalizat, ce pornește de la convingerea că fiecare copil este unic, iar educaţia este un proces viu şi în continuă mişcare. Filozofia școlii este transpusă în viața de zi cu zi de una dintre cele mai bune echipe de profesioniști din ţară, cu experienţă şi dragoste de copii. Școala se află în Nordul Capitalei pe un teren generos cu spații verzi și de sport, într-o clădire de 4.500 mp construită de la zero.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.