fbpx

Cîmpeanu, mesaj pentru copii, de 1 Iunie: ”Să învățați, pentru a deveni oameni valoroși.” Ciucă: Educația este cel mai frumos dar

În mesajul său de 1 Iunie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, îi îndeamnă pe copii să învețe, pentru a deveni oameni valoroși, de care să fie mândri cei apropiați.
Mesajul ministrului:
Dragi copii,
Mai întâi, vă îndemn să învățați pentru a deveni oameni valoroși de care să fie mândri părinții, bunicii și profesorii voștri.
În egală măsură, vă îndemn să vă jucați, astfel încât zâmbetul vostru să ne umple inimile de bucurie.
Avem încredere în voi și vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putere pentru a vă oferi copilăria minunată pe care toți o meritați și pentru a face școala mai prietenoasă.
La mulți ani!
Ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu
Profesor și tată
La rândul său, premierul Ciucă vorbește despre educație, în mesajul destinat aceleiași ocazii:
„Le spunem astăzi La mulţi ani copiilor, ştiind, ca adulţi, că educaţia este cel mai frumos dar pe care li-l putem oferi. Accesul la educaţie – a spiritului şi a minţii, a discernerii între bine şi rău, între adevăr şi minciună – este sursă şi resursă pe care se va fundamenta adultul în echilibrul cu sine şi cu ceilalţi. Educaţia schimbă destine, consolidează societatea, dezvoltă naţiunea. Este temelia unui viitor mai bun. Copiii de astăzi vor face faţă mai bine ca adulţi transformărilor sociale dinamice şi situaţiilor de viaţă mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschişi noilor perspective, să accepte şi să respecte diversitatea, să fie solidari şi empatici”, a transmis Nicolae Ciucă.

Proiectul de ţară „România educată” pune fundamentul pe care se construieşte România de mâine, deschis către toţi cei care vor să contribuie, cu responsabilitate, pentru a face posibilă punerea lui în practică, a continuat premierul.

„În plus faţă de domeniile de studiu, acest proiect de ţară include competenţe care îi vor sprijini pe tineri să dezvolte gândirea critică, spiritul civic, să se adapteze mai bine în societate, să îşi însuşească competenţe digitale şi antreprenoriale. Viitorul aparţine programelor bazate pe inovare, implicare, creativitate şi învăţare continuă. Tânărul de astăzi, adultul de mâine are nevoie de această zestre pentru a performa într-un mediu din ce în ce mai competitiv, într-o societate inclusivă, modernă şi dinamică”, a adăugat Ciucă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.