fbpx

Cîmpeanu ia în calcul împărțirea anului școlar în trimestre, din 2022. E posibilă și în 2021, dacă toți partenerii sociali o cer

Ministerul Educației ia în calcul ideea ca din septembrie 2022 anul școlar să fie împărțit în trimestre, în loc de semestre, a declarat, pentru Educație Privată, ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că o astfel de modificare este teoretic posibilă și din toamna anului 2021, însă doar dacă toți partenerii sociali vor ajunge la un consens pe această temă.

Ideea împărțirii anului școlar în trimestre a fost lansată de Societatea Academică Română. 

” În privința anului 2022, nu exclud nicio variantă propusă. Ministerul Educației va lansa o consutare, din această toamnă.

Pentru anul acesta ordinul e publicat, după ce am avut consultări cu partenerii sociali. Dacă toți cei care participă la consultări ajung la un consens, atunci putem lua în calcul și pentru 2021. Însă absolut toți trebuie să ceară acest lucru. Este vorba despre sindicate- FSLI și Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu pentru Educație Privată.

Întrebat dacă împărțirea anului școlar i se pare o idee bună pe fond, Cîmpeanu a răspuns că ”sunt argumente pro și contra”.

O altă temă pe care Ministerul Educației o va dezbate împreună cu partenerii sociali este prelungirea anului școlar. 

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu, recent, la Digi 24.

2 comments

  1. VLĂDUȚĂ MIRELA spune:

    Mă gândeam că in aceasta perioadă grea pe care o parcurgem lucrurile se vor schimba în bine adica v-om opta pentru un invatamint mai modern nu pentru inyoarverea in urmă cu treizeci de ani unde aveam trimestre aceasta este o nebunie.

  2. Mara spune:

    Nu sunt de acord cu extinderea anului scolar.. In situatia majoritar întâlnită , cand profesorii duc greul cu efective de elevi peste nr maxim admis , cu tot mai mulți copii cu CES, pentru care nu exista profesor de sprijin, consilier scolar sau acolo unde exista, sunt de forma, vin in trecere si nu rezolva mai nimic; conditiile stresante de desfasurare a muncii, pensionarea foarte tarziu, cand ar fi normală o pensionare la maxim 50/55 , toate acestea si altele nementionate aici converg spre cererea de a menține anul scolar la durata existenta acum.
    Ministerul nu ofera nimic pentru ameliorare, atunci de ce ar cere sa stam mai mult in activitate ?!
    Trebuie bone la copii? Aceasta nu e treaba dascălilor.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.