fbpx

Cercetări recente confirmă efectul benefic al seleniului și al coenzimei Q10

În 2013, cercetătorii suedezi au publicat, în Jurnalul Internațional de Cardiologie, rezultatele unui studiu revoluționar care a evidențiat că administrarea seleniului și a coenzimei Q10 poate avea efecte benefice asupra sănătății noastre.

 

La studiu au participat 443 de persoane cu vârste cuprinse între 70 si 88 de ani care au primit, zilnic, timp de 5 ani și două luni, 200 de micrograme de drojie organică cu seleniu (SelenoPrecise) și 200 de miligrame de coenzima Q10 (Bio-Quinone Q10). Administrarea acestor două suplimente a evidențiat rezultate semnificative în ceea ce privește sănătatea participanților, mai ales la nivelul funcției cardiace a acestora care s-a îmbunătățit. Studii recente, făcute pe eșantioanele de sânge ale acelorași participanți, au confirmat rolul celor două suplimente în menținerea unei bune funcții cardiace și unei calități ridicate a vieții, în general.

 

Fiecare dintre cei doi antioxidanți joacă un rol esențial în organismul nostru. Seleniul este implicat în buna funcționare a peste 25 de selenoproteine (proteine dependente de seleniu) care pot funcționa la parametri optimi doar atunci când avem un aport suficient de seleniu în organism. Acest aport poate fi obținut, în mod natural, prin alimentele din dieta noastră zilnică. Însă, deoarece solul pe care sunt crescute plantele este sărac în seleniu, în multe zone ale Europei, acest fapt se reflectă și în conținutul de seleniu din alimentele pe care le consumăm, fapt ce indică nevoia administrării unui supliment alimentar cu seleniu. Cel mai important lucru, atunci când alegem un astfel de supliment, este să știm că este de calitate superioară iar substanța activă se absoarbe în proporție ridicată. SelenoPrecise are cea mai ridicată absorbție pentru seleniu măsurata până acum, de 88,7%.

 

Coenzima Q10 este și ea o substanță esențială, având rol în producerea energiei la nivel celular, în mitocondrii. Organismul nostru poate produce coenzima Q10 într-o cantitate suficientă până la vârsta de 25-30 de ani. După aceea, însă, producția internă de Q10 începe sa scadă și cele mai afectate sunt organele care au un număr mare de mitocondrii, deoarece încep să simtă efectele acestei scăderi de energie. Inima și mușchii sunt printre cei mai afectați. Administrarea unui supliment alimentar cu coenzima Q10 este benefică în măsura în care substața activă este absorbită în organism și poate fi folosită în mod eficient de către acesta.

Rubrică susținută de Pharma Nord

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.