O înghițitură de mâncare blocată în trahee sau în esofag. O piesă mică dintr-o jucărie pe care cel mic a vrut să o exploreze, dar care i-a ajuns pe căile nazale. Un moment de neatenție și o zi obișnuită se poate transforma într-un coșmar.
Copiii pot înghiți diverse obiecte care le obstrucționează căile respiratorii și, astfel, riscă să se asfixieze. Indiferent dacă este vorba despre alimente sau altfel de obiecte, cum ar fi, de exemplu, jucării, aceste incidente pot fi extrem de periculoase, inclusiv cu riscuri vitale.
Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat, pe pagina sa de Facebook, un videoclip în care arată cum se acordă primul ajutor în astfel de cazuri.
https://www.facebook.com/departamenturgente/videos/663669960764454/
”🚨Acordă primul ajutor!
Fii salvator!🚨
Știați care sunt metodele de acordare a primului ajutor în vederea dezobstrucției cailor aeriene la copii?
Metodele de dezobstrucție reprezintă practic o serie de tehnici de acordare a primului ajutor care odată cunoscute, înțelese, pot salva vieți.
Noi vă sfătuim să nu ignorați aceste ghiduri, ele vă pot transforma în salvatori!
#dsu #fiisalvator”, este mesajul Departamentului pentru Situații de Urgență.
DSU este structura operaţională fără personalitate juridică a M.A.I, cu atribuţii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel naţional, a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor (UPU/CPU).
Citește și