Bookfest 2025. Peste 1000 de cărți cu prețuri reduse, de la grupul TREI/ Încă un câștigător al concursului

Bookfest 2025 invită vizitatorii la standul grupului editorial Trei, între 28 mai și 1 iunie, pentru a descoperi zeci de noutăți editoriale, peste 1000 de volume cu reduceri de până la 50% sau la prețul special de 10 și 14 lei.
Cărți pe care le puteți găsi la standul grupului editorial Trei:
👉 Romanul “Huriile”, al autorului Kamel Daoud este “ o capodoperă. Kamel Daoud dă cuvântul tuturor victimelor războiului civil din Algeria anilor ’90. Un roman absolut magnific.” Franz – Olivier Giesbert, RTL În anul 2024, același roman a primit prestigiosul premiu Prix Goncourt.
👉 “Sfințenia papucilor de casă. Despre renunțarea la lume” al autorului francez Pascal Bruckner aduce în discuție două mari ideologii: declinismul și catastrofismul. Casa din zilele noastre nu este un simplu adăpost, ci un spațiu în sine care înlocuiește lumea. Poți să te bucuri de pe canapea de plăcerile oferite odinioară de cinematograf, de teatru, de cafenele. Totul sau aproape totul ne poate fi livrat la domiciliu. Și atunci de ce să ieși din casă și să te expui?
CONCURS Bookfest și Educație Privată îți oferă un voucher în valoare de 100 de lei, ca să descoperi încă o dată universul magic al lecturii. Pentru a câștiga, trebuie să răspunzi la întrebarea: ”Care este cartea care ți-a marcat cel mai mult felul de a gândi?” 

Trimite-ne răspunsul într-un comentariu la acest articol.

Câștigătoarea de astăzi este Ana Maxim. Ea este invitată să își ridice premiul de la Bookfest, în perioada 28 mai-1 iunie.

Concursul continuă, cu același premiu. Răspunsurile primite până acum vor fi luate în considerare și în următoarele etape. Vă încurajăm să trimiteți, în continuare, răspunsuri la întrebarea: ”Care este cartea care ți-a marcat cel mai mult felul de a gândi?” 

Răspunsul câștigătoarei Ana Maxim:

„Apă proaspătă pentru flori”, de Valérie Perrin. Deși nu e un clasic al literaturii sau o carte de filosofie, a reușit să mă facă, cred eu, un om mai bun și a influențat felul în care îi percep pe ceilalți Cartea îți arată că în spatele fiecăruia există o poveste, iar acțiuni pe care uneori le judecăm prea ușor au în spate multă amărăciune.
Vă las și un scurt fragment:
„Mâine avem o înmormântare la ora 16.00. Un nou locatar al cimitirului meu. Un bărbat de 55 de ani, mort pentru că a fumat prea mult. În sfârșit, așa zic medicii. Ei nu spun niciodată că un bărbat de 55 de ani poate muri că n-a fost iubit, că n-a fost înțeles, că a primit prea multe facturi, că a luat prea multe credite de consum, că și-a văzut copiii crescând și apoi plecând, fără să apuce să se despartă în realitate. O viață de reproșuri. Una plină de aparențe. Așa că i-au cam plăcut țigărica și țoiul care să-i înece amarul. Nu se spune niciodată că poți muri pentru că ți s-a acrit de toate.”

4 comments

  1. Marius J. spune:

    Un impact profund în gandirea mea a avut citirea romanului:”Războiul sfârșitului lumii” de Mario Vargas Losa, castigator al Premiului Nobel pentru Literatura in 2010.
    Această carte este considerată una dintre capodoperele lui Mario Vargas Llosa și ale literaturii latino-americane. Ea reflectă maturitatea artistică a autorului și preocuparea sa pentru istorie, ideologie și natura puterii. Conflictul dintre fanatismul religios și autoritatea laică, lupta dintre modernitate și tradiție, cât de fragil poate fi adevărul istoric și cât de complexă este natura umană. Llosa combină aici ficțiunea cu realitatea istorică, construind un tablou epic, complex și profund uman care mi-a rămas mult timp în minte, iar personajele mi-au rămas pe viaţă întipărite în memorie, un roman care te bântuie şi pe care simţi nevoia să-l mai citeşti cel puţin încă o dată.

  2. Georgiana Talpalaru spune:

    Cartea Printre tonuri cenușii mi-a deschis ochii asupra Gulagurilor sovietice din timpul celui de-al doilea război mondial, dar și ulterior acestei perioade. Citisem doar despre Holocaust, neavând nicio idee despre alte orori, iar cartea Rutei Sepetys m-a ajutat să aflu și alte părți ale istoriei doar prin simplu fapt ca m-a convins să caut! Astfel, cartea mi-a schimbat modul de a-mi alege lecturile, de a filtra informațiile citite și mi-a accentuat dragostea pentru cercetarea continuă !!

  3. Păduraru Constantina spune:

    O carte care mi-a schimbat foarte mult modul de gândi sau, mai bine zis, modul în care am perceput ororile comunismului este “Fenomenul Pitești” de Virgil Ierunca. Cum nu am trăit în era comunismului, cartea aceasta mi-a oferit o viziune a terorii. Este o carte pe care mi-as dori să o citească mai multi tineri. Virgil Ierunca cuprinde mărturii, fragmente din alte cărti, dar si din propria documentare. Acum multi ani am fost la Memorialul Sighet, dar de-a lungul anilor nici măcar nu am auzit de „închisoarea de reeducare” de la Pitesti si de faptul că lucrurile petrecute acolo s-au extins si în alte închisori. Descrierile din lucrare sunt infernale și seamănă cu un scenariu de film de groaza. Actiunile torționarilor îi distrugeau pe detinutii studenți – oameni puțin mai mici sau mari decât mine – atât fizic, dar si psihic până când tocmai victimele deveneau abuzatori. Tot astfel am înțeles mult mai clar cum abuzul extrem schimbă foarte mult omul, care poate pierde umanitatea din sine pe care o implora înainte.
    Anii în care au avut loc aceste fapte creează un moment din istoria noastră, care nu trebuie uitată si nici repetată.

  4. Maria T. (Amprenta Cuvintelor) spune:

    Când vine vorba despre cărți și efectele lor asupra mea, parcă mi se încurcă toate gândurile. Și nu pentru că nu aș știi ce să spun. Nu. Sunt prea multe titluri, prea mulți autori care mi-au impactat viața și care și-au lăsat amprenta asupra modului meu de gândire.

    Voi face însă o alegere dificilă și voi alege un titlu. Titlul unei serii de autor: „Harry Potter“. Sper că nu trișez prea tare, din moment ce sunt șapte cărți în serie (fără a pune la socoteală celelalte istorisiri), însă simplul fapt că am crescut alături de acest vrăjitor renumit m-a convins să-l aleg pe el și întreaga lui poveste. Prin intermediul lui, J.K. Rowling m-a învățat că binele și răul se întrepătrund adesea, că lucrurile nu sunt niciodată la fel de simple precum par și că totul trebuie privit în adâncime. În același timp, m-a învățat că un om nu poate vedea sau aprecia la fel de mult pădurea în care trăiește până nu o vizitează pe cea vecină. Poate tocmai de aceea tind să pun întrebări constant și să sap mereu mai adânc.

    În sfârșit, n-aș vrea să compun acum un eseu, dar, așa, pe scurt, cărțile autoarei m-au învățat că oamenii și locurile unde aceștia trăiesc ascund multă magie, atâta vreme cât știi unde să privești.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.